Aikštelėse – „drifto“ mėgėjų medžioklė

Pasirodžius pirmajam sniegui pajūrio ir kitas atokesnes automobilių stovėjimo aikštelės užplūdo esą vairavimo įgūdžius tobulinantys vairuotojai. Policijos pareigūnai tokiais pasiteisinimais netiki ir vieną po kito baudžia "drifto" entuziastus.

Pasirodžius pirmajam sniegui pajūrio ir kitas atokesnes automobilių stovėjimo aikštelės užplūdo esą vairavimo įgūdžius tobulinantys vairuotojai. Policijos pareigūnai tokiais pasiteisinimais netiki ir vieną po kito baudžia "drifto" entuziastus.

Sniegas veja mokytis?

Kasmet žiemą kiek nuošalesnės, tačiau erdvios ir šaltuoju metų laiku negausiai lankomos automobilių stovėjimo aikštelės atgyja.

Jose susirenka vairavimo žiemą įgūdžius neva lavinti norintys uostamiesčio vairuotojai.

Dauguma jų tobulinasi negailėdami automobilių galios. Tiksliau, suka ratus ant slidžios dangos, braižydami aštuoniukes ar vadinamąsias saulutes.

Kasmetinis scenarijus kartojasi ir šiemet. Didžiausio "drifto" entuziastų dėmesio sulaukia vadinamojo neįgaliųjų paplūdimio, Antrosios Melnragės automobilių stovėjimo aikštelės, taip pat erdvė Sportininkų gatvėje bei Joniškės gatvėje netoli laidojimo namų.

Medžioja pareigūnai

Tiesa, šios "pramogos" ilgai nesitęsia. Įkandin vairuotojų atskuba ir uostamiesčio policijos pareigūnai.

„Jau yra įforminti 7 tokie atvejai. Tikrinome sekmadienį vakare ir antradienį naktį. Jeigu patrulis dirba tame krašte, visuomet patikrina ir šias aktualias vietas, kad jaunimas nesivažinėtų taip, kaip negalima“, – paaiškino Klaipėdos kelių policijos biuro Kelių patrulių kuopos vadas Darijus Malonė.

Anot jo, dauguma pažeidėjų dažniausiai tikina, kad uostamiestyje nėra tinkamos vietos, kur jie galėtų patobulinti vairavimo įgūdžius šaltuoju metų laiku. Esą todėl ir patraukiama į minėtas aikšteles.

Pasiteisinimai neįtikina

Policijos pareigūnų tokie paaiškinimai neveikia, mat abejojama, kad vairavimas, stebimas labiausiai „drifterių“ pamėgtose vietose, padėtų slidžiame kelyje išvengti eismo įvykio.

„Su tokiu teiginiu nesutinku, nes jeigu nori pagerinti įgūdžius – eik į profesionalų sportą. Žinoma, gyvenime būna įvairių atvejų, tačiau nemanau, kad sukant ratus ant apsnigtos aikštelės galima įgusti ir geriau vairuoti. Įgysi tik daugiau pasitikėjimo savimi. Jeigu tokius įgūdžius bandysi pritaikyti kelyje, gali būti dar blogiau“, – pastebėjo pareigūnas.

Be to, jeigu tokių mokymosi vietų mieste reikėtų, D.Malonės teigimu, veikiausiai šį klausimą miesto savivaldybei jau būtų iškėlusios vairavimo mokyklos.

Praranda ir teisę vairuoti

Pabrėžiama, kad toks elgesys netoleruotinas ir laikomas pažeidimu, todėl vairuotojams gresia sankcijos.

Nuobaudos priklauso nuo to, kaip pažeidimas traktuojamas. Jeigu vairuotojas baudžiamas už chuliganišką vairavimą, jam skiriama bauda nuo 289 iki 579 eurų. Atimama ir teisė vairuoti nuo vienerių iki dvejų metų.

Baudžiant už pavojingą vairavimą bauda siekia nuo 115 iki 221 euro, o su vairuotojo pažymėjimu tenka atsisveikinti nuo trijų mėnesių iki pusmečio.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Stotelę

Stotelę portretas
Svarbu ne į stotelę :)

Tegul

Tegul portretas
Tegul jie daro tuos driftus,svarbu ne į aikštelę :)

Jokio supratimo..

Jokio supratimo.. portretas
Veja iš aikštelių , baudžia tai jau geriau mieste lai "driftina" ? Sako nėra jokiu įgūdžių .. Tie "drifteriai" geriau išvengtų staigios situacijos nei tie kurie tik mieste važinėja ramiai. Visai kitaip jauti mašina , atstumą sustojimo ..
VISI KOMENTARAI 24

Galerijos

Daugiau straipsnių