Aiškinsis, kam priklauso krantinė

Atsiradus iniciatyvai sutvarkyti pakrantę prie Smiltynės jachtklubo, bus aiškinamasi, kam priklauso ši krantinė ir kas turėtų imtis darbų. Tačiau greitų sprendimų nebus. Norint sutvarkyti krantinę reikėtų didelių investicijų.

Iniciatyvos tvarkyti greta esančią pakrantę ėmėsi pats Smiltynės jachtklubas. Esą teritorija nesiderina prie įstaigos aplinkos. Norima, kad ši vieta virstų patrauklia rekreacine zona.

Per pirmą susitikimą su miesto valdžios atstovais Smiltynės jachtklubas atskleidė, kad pakrantėje norėtų įrengti vaikų žaidimų aikštelę ar kempingą.

Tačiau tuomet įstaigos atstovams pasiūlyta išsiaiškinti, kaip šią teritoriją panaudoti numatoma ne tik miesto bendruosiuose, detaliuosiuose, bet ir Kuršių nerijos nacionalinio parko planuose.

Pastarieji yra valstybinės reikšmės – viršesni nei savivaldybės teisės aktai.

Antrojo susitikimo metu Smiltynės jachtklubo atstovai prašė savivaldybės iš dalies prisidėti finansiškai prie vaikų žaidimų aikštelės įrengimo.

Tačiau, anot Klaipėdos savivaldybės Tarptautinių ryšių, verslo plėtros ir turizmo skyriaus vedėjos Jurgitos Činauskaitės-Cetiner, tokios galimybės nėra.

"Sklypas, kuriame norima įrengti žaidimų aikštelę, yra išnuomotas Smiltynės jachtklubui. Pagal sutartį įstaiga į jį turi investuoti pati. Savivaldybė negali skirti finansavimo", – aiškino vedėja.

Susitikime kalbėta ir apie pačios apgriuvusios krantinės remontą.

J.Činauskaitė-Cetiner atkreipė dėmesį, kad krantinei reikėtų rimto remonto. Savivaldybė šiam tikslui nėra numačiusi jokių investicijų,o jų reikėtų didelių.

Klausimų kilo ir dėl to, kas turėtų atnaujinti krantinę.

"Pagal sutartį krantinė taip pat yra perduota jachtklubui. Tačiau kyla klausimas, kam ji priklauso. Ši krantinė nėra nei savivaldybės, nei uosto turtas. Tą reikia išsiaiškinti ir tada spręsti, kas turi imtis darbų", – komentavo vedėja.

Įrengti pakrantėje kempingo neleidžia Kuršių nerijos nacionalinio parko planai. Pagal juos tokie objektai yra numatyti kitose vietose.

"Nėra aišku, ar jachtklubo atstovams pavyks susitarti su parku, kad šioje vietoje būtų leidžiama įrengti kempingą. Tokios iniciatyvos džiugina, bet Smiltynėje taikoma labai daug apribojimų", – komentavo vedėja.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Prieš tvarkant gal reikėtų apsauginį molą įrengti. Būtų daugiau vietos jachtoms laikyti.

Ita

Ita portretas
Kosmaras ,niekas nieko nezino ,na ir dirbate ....

rimtai ?:)

rimtai ?:)  portretas
antras susitikimas ir nežino ? :) ----- "Pagal sutartį krantinė taip pat yra perduota jachtklubui. Tačiau kyla klausimas, kam ji priklauso. Ši krantinė nėra nei savivaldybės, nei uosto turtas. Tą reikia išsiaiškinti ir tada spręsti, kas turi imtis darbų", – komentavo vedėja. ------ o susitikime nedalyvavo žinantys valdininkai ? :))))
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių