Ant šviesoforų Klaipėdoje – laikmačiai

Prižiūrėtojai patobulino šviesoforus, eismą reguliuojančius Liepų, Manto ir Naujojo Sodo gatvių bei Manto ir S.Daukanto gatvių sankryžose. Sumontuoti laikmačiai, kurie skaičiuoja, kiek laiko liko, kol užsidegs pėstiesiems kirsti gatvę leidžiantis – žalias šviesoforo signalas.

Manto ir S.Daukanto gatvių sankryžoje laikmatis įrengtas trečiadienį, Liepų, Manto ir Naujojo Sodo gatvių sankryžoje – ketvirtadienį.

„Šiose sankryžose pėstiesiems ilgokai dega eiti draudžiantis – raudonas šviesoforo signalas. Dabar žmonės matys, kiek liko laiko, kol bus galima kirsti gatvę. Gal pėstiesiems nebebus taip nuobodu“, – komentavo įmonės „Gatvių apšvietimas“ generalinis direktorius Algimantas Laurinavičius.

Kol kas laikas skaičiuojamas, kai dega raudonas šviesoforo signalas. Tačiau svarstoma, ar nereikėtų, kad tai būtų daroma, ir degant žaliai šviesai.

„Aptarinėjome su specialistais, kaip pasielgti. Juk kai dega žalias šviesoforo signalas niekas laiko neskaičiuoja. Eina ir tiek. Laikmatis reikalingesnis, degant raudonai šviesai. Nors gal žmonėms būtų ir gerai žinoti, kiek laiko dar švies žalias signalas. Žiūrėsime, kaip geriau padaryti. Lauksime pėsčiųjų atsiliepimų“, – tvirtino direktorius.

Laikmačių įrengimas abiejose sankryžose atsiėjo apie 15 tūkst. eurų. Jie atsiųsti iš Vokietijos.

„Šie įrenginiai nėra pigūs. Dalyvavome konkurse ir pasiūlėme geriausią variantą – įrengti laikmačius už mažiausią kainą“, – komentavo vadovas.

Kol kas šie įrenginiai sumontuoti tik dviejose sankryžose. Jei laikmačiai pasiteisins, jie atsiras ir kitose. Tą spręs uostamiesčio savivaldybė.

Pėstieji greitai pastebėjo naujovę. Dažnas atidžiai sekė laikmačiuose besikeičiančius skaičius, tarsi bėgikai laukiantys prie starto linijos.

Eismo reguliavimas Liepų, Manto ir Naujojo Sodo gatvių bei Manto ir S.Daukanto gatvių sankryžose buvo visiškai pertvarkytas. Siekta, kad jos būtų saugesnės.

„Pakeitėme visas jų schemas. Vienaip tobulinome, paskui – kitaip. Dabar tvarka yra nusistovėjusi ilgesniam laikui. Tačiau vasarą vėl gali tekti koreguoti šviesoforų signalų degimo laikus, nes pasikeis srautai“, – aiškino vadovas.

Dabar Liepų, Manto ir Naujojo Sodo gatvių sankryžoje šviesoforai sureguliuoti taip, kad transporto priemonės važiuoja viena kryptimi, o kitos stovi.

Manto ir S.Daukanto gatvių sankryžoje, važiuojant Manto gatve viena kryptis važiuoja, o kita stovi. S.Daukanto gatve transporto priemonėms vienu metu leidžiama važiuoti abiem kryptimis.

„Atskirti srautus nebūtų sunku ir S.Daukanto gatvėje. Tačiau tada vairuotojams reikėtų labai ilgai laukti, kol užsidegs žalias šviesoforo signalas“, – komentavo vadovas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

gin

gin portretas
Pinigus išplovė ir padarė blogiau, negu buvo. Grąžinkit taip kaip buvo, proto bokštai...

Nezabitauskas

Nezabitauskas portretas
Panašu į tiesą, nes pinigų turime tiek, kad nežinom, kur juos dėti. Galim ir 15 tūkstančių už elektroninį laikrodį pakloti.

Pokštas

Pokštas portretas
Su Melagių diena
VISI KOMENTARAI 15

Galerijos

Daugiau straipsnių