Atgimimo aikštei ieško idėjų

Prasidėjo Atgimimo aikštės atnaujinimo idėjos ir sutvarkymo plano autorių paieška. Tiesa, miestas dar neapsisprendė dėl pernai gauto verslininkų siūlymo aikštėje įrengti požeminę automobilių stovėjimo aikštelę.

Klaipėdos savivaldybė jau paskelbė viešąjį konkursą, kurio metu bus išrinkti Atgimimo aikštės projektuotojai.

"Kovo antrąją savaitę turėtume gauti pasiūlymus", – teigė uostamiesčio savivaldybės administracijos direktorius Saulius Budinas.

Kiek galėtų kainuoti aikštės atnaujinimas, dar nėra žinoma. Tai esą priklausys nuo pateiktos idėjos. Jų autoriams nėra taikoma jokių apribojimų dėl to, kaip gali atrodyti sutvarkyta erdvė.

"Kol kas fantazijos ribos – plačios", – nukirto S.Budinas.

Nors Atgimimo aikštės atnaujinimo planai juda tikslo link, tačiau neaišku, ar čia bus įrengta požeminė automobilių stovėjimo aikštelė.

"Klaipėda" jau rašė, kad aikštė pasikeis po ja neįrengiant vietų automobiliams. Miestui tokio objekto statybų kaina esą būtų nepakeliama.

Tačiau praėjusių metų pabaigoje Klaipėdos savivaldybė gavo verslo atstovų pasiūlymą tokią aikštelę įkurdinti. Nors miesto ir verslo bendradarbiavimo galimybės dar svarstomos, tačiau rengiant aikštės atnaujinimo planą bus paliekama aikštelės atsiradimo galimybė.

"Galutinio sprendimo dar nėra. Bet kokiu atveju šis konkursas neturėtų užkirsti kelio statyti tokią aikštelę", – paaiškino S.Budinas.

Dar neatskleidžiama ir kas pateikė šį pasiūlymą uostamiesčio savivaldybei. S.Budino teigimu, tai greta aikštės įsikūrusių verslininkų idėja. Įvardyti požeminės aikštelės iniciatoriaus Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorius nepanoro.



NAUJAUSI KOMENTARAI

opa

opa portretas
Idėja paprasta- pastatykite maximą, atgaivinkite aplinkinius rajonus :)))))

tam jei

tam jei portretas
"šlubas vokietis" ne namo čia buvo Lietuva o kad mūsų parsidavėliai kunigaikšįčiai šį kraštą padovanojo vokiečiams tai čia ne jų kraštas

gyventojui

gyventojui portretas
Įrengs požeminę aikštelę - nebegalės ten nė fontano įrengti, nei vieno medžio pasodinti. Bus ta pati aikštė tik su keliais suoleliais ,kur galės vasarom miegot benamiai, nes kitiems ten nebus ką veikti plikoje aikštėje apsuptos gatvių ir aukštų pastatų. Taigi buvo tyrimas atliktas, jeigu ten įrengtų požeminę aikštelę, besiparkuojančios mašinos ten sukeltų kamščių problemą. Be to, kam nauda bus iš tos sutvarkytos aikštės? Privatiems verslininkams, kurie už parkingą ten pelną gaus. O visiems automobilių fanams žinia - prie piliavietės rengiama aištelė, taip pat svarstoma įrengti dauggiaukštę parkavimo aikštelę netoli kultūros fabriko, tai gal už naujas renginių vietas, o ne parkingus ir maximas?
VISI KOMENTARAI 19

Galerijos

Daugiau straipsnių