Atidėjo policijos komisariato įkurtuves

Naujojo policijos komisariato statybos darbai stringa. Pasikeitus reikalavimams, teko perplanuoti visas objekto patalpas. Paaiškėjo, kad šiais metais į naujas erdves darbuotojams persikelti nepavyks.

Naujojo policijos komisariato statybos darbai stringa. Pasikeitus reikalavimams, teko perplanuoti visas objekto patalpas. Paaiškėjo, kad šiais metais į naujas erdves darbuotojams persikelti nepavyks.

Nors žvelgiant iš šalies atrodo, jog pastato statybos sparčiai juda pabaigos link, tačiau realybė yra kitokia.
Įsikurti ilgai lauktame pastate buvo suplanuota dar šių metų pabaigoje, tačiau jau dabar tiksliai žinoma, kad šis siekis liks neįgyvendintas.

Prognozuojama, kad darbai finišuos tik kitų metų pavasarį arba dar vėliau.

Pastato statytojai tikina, jog darbus bus siekiama pirkti kaip įmanoma greičiau, o pastato statybas baigti per kuo trumpesnį laiką.

"Pagrindinė bėda ta, kad pagal naujus policijos reglamentus ir visos Europos policijos normas užsitęsė perprojektavimas. Šiuo metu jau didelė dalis patalpų pertvarkyta, pagal viešųjų pirkimų procedūras yra vykdomas darbų pirkimas", – paaiškino komisariatą statančios bendrovės "Panevėžio statybos trestas" statybų direktorius Darius Urbonas.

Pašnekovas pasakojo, jog teko iš naujo suplanuoti beveik visas vidaus patalpas, todėl procesas užtruko. Šiuo metu nuo grafiko atsiliekama maždaug trimis mėnesiais.

D.Urbonas pastebėjo, kad perprojektuojant erdves jos pasikeitė kardinaliai – anksčiau galvota, jog dauguma pareigūnų dirbs bendrose didelėse salėse, tačiau atnaujinus brėžinius atsirado daugiau mažesnių kabinetų.

Taip pat paaiškėjo, jog naujajame komisariato pastate įsikurs ir policijos specialiųjų operacijų rinktinės "Aras" būstinė.

Šiuo metu jau baigti visi dideli bendrieji statybos darbai, atliekami stogo bei fasado darbai, statybininkai tvarko aplinką šalia naujojo pastato.

Šiemet asfalto danga jau padengta ir daugumoje suplanuotų teritorijų, kitąmet beliks pasodinti žolę bei baigti užsitęsusius vidaus darbus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Antanas357

Antanas357 portretas
Ši statyba yra neteisėtą, todėl kad Klaipėdos VPK statomas sanitarinės apsaugos zonoj kuri yra įsikūrusi tarp pramonės rajono ir gyvenamųjų pastatų. Lietuvos Respublikos ir Europos sąjungos įstatymai ir kiti teisės aktai, neleidžia tuo daryti.

emigr@nt

emigr@nt portretas
To ir reikejo tiketis. Matyt dar nevisus pinigus, skirtus statyboms, isvoge.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių