Baltijos jūrą žada įveikti baidarėmis

Trys klaipėdiečiai pasiryžo baidarėmis perplaukti Baltijos jūrą. Savo žygį vaikinai paskyrė visiems drąsiems jūrininkams, bandžiusiems įveikti Baltijos bangas.

Klaipėdiečiai Jurdanas Butkus, Marius Norvaišas ir Paulius Paulionis leisis į drąsų žygį. Vaikinai nori jūrą perskrosti baidarėmis.

Žygį klaipėdiečiai skiria Lietuvos vardo tūkstantmečio paminėjimui ir drąsuoliams, bandžiusiems nugalėti Baltijos jūrą: burlente ją įveikusiam Arūnui Rinkevičiui, kanoja jūrą perplaukusiems Vytautui Germanavičiui, Vytautui Žaliui, Audroniui Skurvydui, savo jėgomis Baltiją įveikti bandžiusiam Vidmantui Urbonui bei prieš penkiolika metų tragiškai žuvusiam Gintarui Paulioniui, kuris jūrą bandė perplaukti valtele.

Jūrinėmis baidarėmis vaikinai pasirengę įveikti apie 300 kilometrų.

Tris baidares lydės jachta "Šatrija", vadovaujama kapitono Stepono Kudzevičiaus. Iš namų išykę liepos 25-ąją, grįžti į Klaipėdą vaikinai planuoja per Jūros šventę – liepos 31 dieną. Jų sutikimas bus įtrauktas į šventinę programą.

Baidarininkai žada startuoti iš Elando miesto Švedijoje, pasiekti Gotlando salą, kurioje pernakvos ir tęs savo žygį iki Klaipėdos. Vaikinai spėja, jog geromis oro sąlygomis atstumą nuo Gotlando salos iki Klaipėdos įveiktų per 30 valandų. Visa kelionė iš Švedijos į Klaipėdą turėtų užtrukti apie tris paras.

Vienas iš žygio dalyvių J.Butkus mano, jog sunkiausia bus antroji bemiegė para. Baidarininkai baiminasi ir blogo oro, kuris gali apsunkinti plaukimą.

Rengdamiesi žygiui klaipėdiečiai intensyviai treniruojasi. "Ruošiamės įprastai. Kaip ir prieš tai leidome laisvalaikį plaukiodami, taip ir dabar. Tik atstumai didesni", – kalbėjo P.Paulionis.

Vaikinai jau turi patirties ilguose plaukimuose. J.Butkus per penkias paras upėmis nuplaukė 430 kilometrų. Jo maršrutas tęsėsi nuo Vilniaus iki Klaipėdos. M.Norvaišas, kaip teigiama žygio pristatyme, tiesiog gimė su irklais. Pirmojo savo plaukimo vaikinas net neatsimena, nes buvo vos pusantrų metukų. Jo tėvas – vandens sporto entuziastas, jau daugiau kaip trisdešimtmetį rengiantis žygius Lietuvos upėmis.

Trečiasis žygio dalyvis P.Paulionis plaukimą norėtų skirti savo tėvo G.Paulionio atminimui. Vaikino teigimu, meilę jūrai ir ekstremaliam sportui jis paveldėjo būtent iš tėvo. P.Paulionis gali vaikščioti žarijomis, važinėja motociklais, valdo jėgos aitvarus, yra šunų kinkinių sporto klubo "Aliaska" narys.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių