Baltijos prospekte akis bado nešienauta pieva

Apleista teritorija Baltijos prospekte – galvos skausmas miestiečiams. Šalia gyvenantys klaipėdiečiai niršta, esą piktžolėmis apaugusios pievos niekas nešienavo ilgą laiką.

Apleista teritorija Baltijos prospekte – galvos skausmas miestiečiams. Šalia gyvenantys klaipėdiečiai niršta, esą piktžolėmis apaugusios pievos niekas nešienavo ilgą laiką.

Miestiečių teigimu, neprižiūrėtoje erdvėje akis bado vešli žolė. Žmonės baiminasi, kad pievoje gali būti erkių. Be to, pabrėžiama, kad šabakštynai darko miesto vaizdą.

Dar pernai sklypą įsigijo viena bankroto administravimo bendrovė, kurios savininkai tvarkytis prisiruošė tik įpareigojus savivaldybei.

Šiemet istorija, rodos, kartojasi. Teritorija nešienaujama jau ilgą laiką, o gegužės pabaigoje ją įsigijo nauji šeimininkai. Sklypas, Registrų centro duomenimis, priklauso stambiai ekspedicinei firmai.

Praėjusią savaitę ši įmonė sulaukė savivaldybės įspėjimo ir įpareigojimo susitvarkyti.

Klaipėdos miesto savivaldybės Kontrolės ir prevencijos poskyrio vedėjo Viliaus Valio tikinimu, skundų dėl netvarkomos teritorijos Baltijos prospekte savivaldybė gauna dažnai.

"Šie sklypai mums yra žinomi, jau ne kartą teko drausminti jų šeimininkus. Tačiau nešienaujamos teritorijos savininkai dažnai keičiasi ir juos sugaudyti nėra lengva. Vis dėlto, surašius protokolą, asmenys susitvarko", – sakė V.Valys.

Pašnekovas įspėjo, kad nesusitvarkius per tam tikrą terminą sklypų savininkams gresia baudos. Jo žodžiais, šiltasis metų laikotarpis savivaldybės Viešosios tvarkos skyriui – tikras darbymetis. Esą tokių apleistų sklypų mieste netrūksta.

"Iš tiesų gauname nemažai skundų dėl nešienaujamų teritorijų. Štai specialistai neseniai buvo išvykę apžiūrėti netoli universiteto miestelio esančių plotų, kurie, mūsų žiniomis, irgi yra netvarkingi", – sakė poskyrio vedėjas.

Jo tikinimu, dažniausiai savivaldybės darbuotojai susiduria su sunkumais, kai sklypų savininkai yra iš kitų miestų.

"Kol išsikvieti asmenį, įteiki protokolą, praeina nemažai laiko, o vienas vilnietis, mums paskambinus, atšovė, esą yra Miesto tvarkymo skyrius, tegul jis ir rūpinasi. Visi žino reikalavimus, tačiau ne visi nori jų laikytis", – prisiminė pašnekovas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vilija

Vilija portretas
Prie Luizės Rimi žolė nupjauta tin aplinkui, prie LCC tas pats, baisu ir pro šalį eiti..

filmuokit

filmuokit portretas
ir meskit į youtube, tokie vaizdeliai iš Lietuvos sulauks daug peržiūrų :) ir žiū atsikratysim dar keletu tūkstančių potencialių turistų, nes šalis galinti parodyti vidury miesto nenušienautas pievas, nesurinktas šiukšles ir benamius prie konteinerių, nesužavės nieko, na jei taip brangu prižiūrėt aplinką sutarkit su ūkininkais, jie jums atveš karvių, o šios ir nurupšnos tas pievas :)

aurelija

aurelija portretas
Baltijos pr.visas yra netvarkomas,per viduri zole nupjauta,o sonuose baisu,bet valdzia nemato,tik moka pasakyt,kad tvarkymui truksta pinigu...geda ir tiek
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių