Baltijos prospekte užkliuvo „skaudūs“ kalneliai

Vairuotojams užkliuvo atnaujinti greičio slopinimo kalneliai Baltijos prospekte. Skundžiamasi, kad įrenginiai – per aukšti ir dėl to galima apgadinti automobilius, ypač tuos, kurie žemesni.

"Nauji greičio slopinimo kalneliai Baltijos prospekte tikrai "skaudūs". Važiavau ir kliudė automobilio apačią, nors mašina tikrai nėra žema", – pastebėjo vienas klaipėdietis.

Baltijos prospekte buvo atnaujinta danga. Pakeisti ir greičio slopinimo kalneliai, kurie išliejami iš asfalto.

Pasipylus vairuotojų pastaboms, kad įrenginiai aukštoki, savivaldybės specialistai juos išmatavo.

Klaipėdos savivaldybės Miesto ūkio departamento direktorius Liudvikas Dūda tvirtino, kad aukščiausias kalnelis Baltijos prospekte yra 8,3 cm aukščio. Kiti – žemesni.

Pagal reikalavimus gatvėse įrengiamų kalnelių aukštis gali siekti iki 10 cm.

"Normas įrenginiai atitinka. Reikia važiuoti lėčiau, ir mašinos dugno negriebs. Kai važiuoji greitai, automobilio apačia prisispaudžia. Kai lėtai – ne. Juk kalneliai ir įrengti tam, kad vairuotojai sumažintų greitį", – pastebėjo direktorius.

L.Dūda taip pat atkreipė dėmesį, kad senieji Baltijos prospekto greičio slopinimo kalneliai buvo per laiką nudilę, žemesni, o vairuotojai prie jų priprato.

"Situacija pasikeitė. Visi kalneliai įrengti pagal normatyvus. Reikia tik lėčiau važiuoti", – pabrėžė direktorius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Ir gerai, kad paaukštino, baisu eiti per pereja, pirmoje juostoje budavo praleidžia, o sekančioj nepasižvalgęs nuo gali lavonu tapt. Čia net vaizdo kameros reikalingos!!!! Gal tada greičio ereliai susipras

abc

abc portretas
Reikėjo gerbiamo Dūdos paklausti, ar tik lengvieji automobiliai turi prilėtinti greitį avaringose vietose ir prie perėjų? Tik lengvieji suvažinėja ar nutrenkia pėsčiuosius? TAI KODĖL TIK LENGVIESIEMS DAROMOS TOKIOS KLIŪTYS???? VILKIKAI IR AUTOBUSAI LEKIA PER KALNELIUS NEPRISTABDYDAMI - GREITAI ATSITIKS SKAUDŽIOS PASEKMĖS - KAS ATSAKYS???

Nul'ė

Nul'ė portretas
Kai biurokratai siauro protelio, kenčia visi.
VISI KOMENTARAI 44

Galerijos

Daugiau straipsnių