Bibliotekai – knygos ir padėkos

Klaipėdos viešojoje bibliotekoje apsilankęs uostamiesčio meras Vytautas Grubliauskas įstaigai tradiciškai padovanojo knygų. Įteiktos ir padėkos už bibliotekos pasiekimus inovacijų srityje.

Uostamiesčio viešoji biblioteka sulaukė išskirtinio miesto vadovo dėmesio. V.Grubliauskas skaitytojams atvežė dovanų – kelias dėžes įvairių knygų. Ši mero iniciatyva jau tampa tradicine.

Tarp šiemet įteiktų leidinių – įvairios miestui svečių padovanotos ar iš užsienio atvežtos knygos.

Netrukus klaipėdiečiai galės susipažinti su bibliotekai tekusiomis dovanomis.

Viešosios bibliotekos direktorė Bronislava Lauciuvienė atskleidė, kad, gautus leidinius tinkamai paženklinus, žadama surengti jų parodą.

Bibliotekai atvežta ir daugiau dovanų – direktorei įteikta mero padėka už sėkmingą inovacijų diegimą įstaigoje, įvairių edukacinių veiklų propagavimą bei neformaliojo švietimo skatinimą.

Už inovatyvumą respublikos mastu biblioteka ir jos vadovė buvo įvertinta ir kiek anksčiau. Apdovanojimą "Inovacijų biblioteka 2016" klaipėdiečiai pelnė konkurse, kurį organizuoja Lietuvos savivaldybių viešųjų bibliotekų asociacija.

V.Grubliauskas pasidžiaugė, kad viešoji biblioteka aktyviai įsitraukia į miesto gyvenimą, yra reikalinga.

Meras taip pat aktyviai domėjosi knygų lentynėlių likimu ir planuojama jų plėtra.

Vizito metu aptartos ir bibliotekos perspektyvos, kultūriniai reiškiniai, klaipėdiečių skaitymo poreikiai.

Skelbiama, kad viešoji biblioteka rengiasi pokyčiams. Klaipėdoje planuojama sukurti bibliotekų-bendruomenės namų tinklą.

Atlikus kapitalinį pastato, esančio adresu Molo g. 60, remontą, sąlygas tokiai veiklai sukurti žadama Melnragėje, taip pat numatoma "Kauno atžalyno" filialo rekonstrukcija. Pietinėje miesto dalyje suplanuota statyti ir naują biblioteką.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kam tas "pasirodymas".

kam tas "pasirodymas".  portretas
Vargšė biblioteka ir bibliotekininkai: turi vaidinti, kad džiaugiasi, turi dėkoti. O tos knygos – nieko vertos. Tik daug vietos užima. Be to, kur kas žmoniškiau ir kultūringiau būtų pasikviesti į meriją bibliotekos atstovą ir paklausti: ar reikia bibliotekai merui pridovanotų knygų. Jei reikia – atiduoti, jei ne – tai ne. Be dirbtinės pompastikos. O dabar vyksta "labdaringas" vaidinimas.

ale

ale portretas
Pridovanoja merui įvairaus šlamšto ir neturėdamas kur jo dėti nu neša bibliotekai į archyvus bei dar pasireklamuoja, kad neva gerą darbą daro. Tik tiek ir te sugeba šitas meras, tik tiek...

V.Grubliauskas pasidžiaugė :)

V.Grubliauskas pasidžiaugė :) portretas
Neblogas biznis - pasisavinti iš miesto biudžeto už šimtus tūkstančių ir padovanoti bibliotekai už tūkstantį, dar įdomu kas per knygos, juk ne Diuma ir ne Žiulis Vernas ten buvo dovanojama.. o šiaip publicistinis šlamštas... Gėda prasivogusiam merui. Jokiais "gerais darbais" to jau nebenuslėpsi.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių