Biržos tiltas laukia remonto

Prieš kurį laiką sugedusį Biržos tiltą rengiamasi remontuoti. Specialistai neslepia, kad šį kartą gedimas – labai rimtas ir jį pašalinti nebus paprasta. Trūkumų nepašalinus tilto nei pakelti, nei nuleisti nepavyks.

Danės upės krantus uostamiesčio centre jungiantis Biržos tiltas ir vėl „susirgo“.

Tai, anot miesto tiltus ir viadukus prižiūrinčios bendrovės „Viadukas“ Klaipėdos skyriaus viršininko Arvydo Biesevičiaus, paaiškėjo prieš daugiau nei mėnesį.

„Keliant tiltą sugedo mechanizmas, kuris yra šiaurinėje pusėje. Mes vos nuleidome tiltą ir stabilizavome jį toje padėtyje, kurioje jis yra dabar. Buvo profilaktinis pakėlimas, keliant išgirdome, kad traška, atėjome pažiūrėti, žiūrime, kad yra blogai“, – apibūdino A.Biesevičius.

Anot jo, tilto gedimą galėjo lemti pora priežasčių. Viena jų – tilto amžiaus, kita – kasdien juo riedantis transportas.

A.Biesevičiaus teigimu, tiltą tokioje padėtyje, kokioje jis yra dabar, sustingdęs gedimas – rimtas.

„Yra vienas didelis mechanizmas – reduktorius, kurį suka variklis ir per tą reduktorių perduoda eigą tilto kėlimui. Tam reduktoriui subyrėjo krumpliaratis. Reikia išardyti visą tą reduktorių“, – paaiškino višininkas.

Remontą galima būtų atlikti nestabdant eismo Biržos tiltu. Todėl gyventojai jokių nepatogumų patirti neturėtų.

„Remontas – didelis, kadangi ten yra vienetinės dalys. Jas visas reikės gaminti, užsakyti“, – paaiškino A.Biesevičiaus.

Dar nėra aišku, kada tiltas sulauks darbininkų, nes, anot pašnekovo, Klaipėdos savivaldybė konkurso metu turės išsiaiškinti, kas galėtų atlikti šiuos darbus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

X

X portretas
Suprasti, žinoma, nelengva. O ir taip nesinori praleisti progos papypauti "visi vagys". Susiję su aukštąja fizika, yra toks fenomenas - remontas. Tai toks veiksmas, kai keičiamos, tvarkomos sugedusios, susidėvėjusios dalys. Likusios dėl to naujomis netampa.

juokinga ir graudui

juokinga ir graudui portretas
Tai kur sukišo milžiniškus pinigus už neseniai buvusį šio tilto remontą? Aišku, valdininkai susikišo į savo kišenes. O dabar vėl tas pats. Gal kišenės ištuštėjo.

artėja finalas

artėja finalas portretas
Kiekvienam bent kiek mąstančiam buvo aišku,kuo baigsis tilto naikinimas sunkiuoju transportu.O valdininkams tai reikėtų atsakyti už padarinius.Pagaliau senamiestis pailsės nuo žemės drebėjimo.
VISI KOMENTARAI 19

Galerijos

Daugiau straipsnių