Daržų gatvei – švediški akmenys

Uostamiesčio valdžia pagaliau apsisprendė, kokie akmenys tinkamiausi rekonstruojamos Daržų gatvės grindiniui. Juos planuojama pradėti kloti kitą savaitę. Pasirinkti tašyti akmenys, kurie bus atgabenti iš Švedijos.

Uostamiesčio valdžia pagaliau apsisprendė, kokie akmenys tinkamiausi rekonstruojamos Daržų gatvės grindiniui. Juos planuojama pradėti kloti kitą savaitę. Pasirinkti tašyti akmenys, kurie bus atgabenti iš Švedijos.

Danga bus spalvota

Miesto valdžiai teko pasukti galvą, kol rado tinkamų akmenų Daržų gatvės grindiniui. Jų buvo ieškoma ne tik Lietuvoje, bet ir Kaliningrade, Vokietijoje.

Siekta, kad grindinys ir atitiktų Kultūros paveldo departamento reikalavimus, ir būtų patogus vaikščioti, važiuoti dviračiais, nes šia gatve eina daug klaipėdiečių ir miesto svečių.

Klaipėdos savivaldybės Projektų įgyvendinimo priežiūros poskyrio vedėjas Romualdas Stasiulis pasakojo, kad pasirinkti tašyti, sendinti akmenys. Jie bus dviejų spalvų.
Didžioji dalis akmenų, kurie suguls Daržų gatvėje, bus šviesūs. Apie 30 proc. – raudoni.

"Gatvė bus šiek tiek pamarginta. Grindinys bus patogus vaikščioti. Akmenys lygūs, tarpai tarp jų maži. Keblumų gali kilti nebent moterims su aukštakulniais", – tvirtino vedėjas.

Daržų gatvei tinkami akmenys gaminami Švedijoje. Juos tiekianti įmonė yra įsikūrusi Vilniuje.

Išaugo darbų kaina

R.Stasiulis negalėjo tiksliai pasakyti, kiek kainuos išsirinkti akmenys. Tačiau nurodė, kad, preliminariais skaičiavimais, visa Daržų gatvės rekonstrukcija pabrangs apie 70 tūkst. litų. Anksčiau skaičiuota, kad darbai atsieis apie milijoną litų.

"Buvo numatyta pirkti lauko riedulių, o pasirinkti akmenys brangesni, todėl ir išaugs darbų kaina", – aiškino vedėjas.

Naujais akmenimis bus išgrįsta ne visa rekonstruojama Daržų gatvė. Apie 200 kv. metrų plote bus pakloti akmenys, kurie buvo rasti pradėjus jos rekonstrukciją.

Gatvę rekonstruojančios įmonės direktorius Dainius Zokas tvirtino, kad jau galvojama, kaip parsivežti akmenis. Juos pradėti kloti ketinama kitą savaitę. Numatoma, kad šie darbai truks apie mėnesį.

Miestiečiams užkliuvo bortai

Anot R.Stasiulio, gatvės rekonstrukcijos darbai lenkia grafiką. Planuojama, kad darbai bus baigti dar šią vasarą.
D.Zokas pasakojo, kad dabar baigiami kloti komunikacijų tinklai, tiesiami šaligatviai, formuojami jų bortai. Kai kuriems klaipėdiečiams užkliuvo, kad pastarieji labai aukšti. Tačiau D.Zokas ramino, kad viskas kitaip atrodys, kai bus paklotas grindinys. Jie bus įprasto aukščio. Gyventojų dėmesį prikaustė ir šviesi bortų spalva.

"Bortai derės prie grindinio. Kai baigsime, gatvė bus šviesi ir jauki", – pabrėžė vadovas.

Daržų gatvė bus atnaujinta nuo Tiltų iki Aukštosios gatvės. Šios dalies ilgis – apie 190 metrų. Rekonstrukcija prasidėjo kovo viduryje.

Daržų gatvės būklė buvo labai prasta. Danga susidėvėjusi, nebuvo šaligatvių, išskyrus prie Tiltų gatvės, neįrengta lietaus kanalizacija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

,jcfng

,jcfng portretas
Tai Lietuvoje jau ir akmenys baigesi? Kazkam labai jau tie svediski patinka. Kazin kodel? ;)

Pats

Pats portretas
Mes parduodame tasytas trinkeles 10 x 10 x 10 uz tona nuo 460 be PVM......kas pigiau ....su transporto kastais iki objekto

Tomas7

Tomas7 portretas
Kur visi darbų konkursai skelbiami? Kodėl apiplėšinėjami mūsų žmonės? Kodėl ištaškomi visi surinkti mokesčių mokėtojų pinigai? Ar įsivaizduojat kiek būtų galima gero padaryti Klaipėdos miestui, jei tie žąsinai viską vykdytų sąžiningai, o ne kištų pinigus į savo kišenes?
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių