Pereiti į pagrindinį turinį

Daugiabučių renovacija juda lėtai

2014-06-07 09:02

Namų renovacija, kurios procese dalyvauja ir savivaldybė, vyksta ne taip greitai, kaip norėta. Planuojama, kad realūs darbai prie pastatų prasidės rudenį, nes ilgai trunka finansavimo gavimas.

Laikas: realūs darbai prie pirmųjų namų, kurie renovuojami per savivaldybę, turėtų prasidėti rudenį.
Laikas: realūs darbai prie pirmųjų namų, kurie renovuojami per savivaldybę, turėtų prasidėti rudenį. / Vytauto Petriko nuotr.

Namų renovacija, kurios procese dalyvauja ir savivaldybė, vyksta ne taip greitai, kaip norėta. Planuojama, kad realūs darbai prie pastatų prasidės rudenį, nes ilgai trunka finansavimo gavimas.

Pirmojo etapo metu pagal naują programą buvo siūloma atnaujinti 24 uostamiesčio „kiauriausius“ daugiabučius. Iš jų trijų namų gyventojai  pasinaudoti pasiūlymu atsisakė.
Klaipėdos miesto savivaldybės Butų ir energetikos poskyrio vyriausioji specialistė Inga Kubilienė pasakojo, kad 13 namų iš Šiaulių banko jau gavo sutikimą finansuoti darbus.

Daugumai šių namų jau rengiami darbo projektai.

„Taikos prospekto 9 namas gerokai lenkia kitus. Daugiabučiui jau parengtas darbo projektas, gyventojai yra išsirinkę techninį prižiūrėtoją. Artimiausiu metu bus perkami rangos darbai“, – pasakojo vyriausioji specialistė.

Pasak I.Kubilienės, prie pirmųjų namų realūs darbai turėtų prasidėti rudenį.

Penki renovacijai besiruošiantys namai negavo finansavimo darbams. Pasak I.Kubilienės, jų bendras namo skolų už komunalines paslaugas rodiklis viršijo 10 proc. Šių namų gyventojams buvo išsiųsti ir skelbimų lentose pakabinti raginimai sumažinti skolas.

„Šios skolos nėra didelės. Kai kuriais atvejais užtenka, kad vienas butas jas sumažina ir galima iš naujo kreiptis dėl finansavimo gavimo. Šią savaitę administratoriai planavo dar kartą kreiptis dėl finansavimo gavimo“, – pasakojo vyriausioji specialistė.

Paraiškos taip pat bus teikiamos dėl dar dviejų namų. Procesas užtruko dėl įvairių priežasčių. Dar vieno namo paraišką svarsto bankas.

Antrame šio modelio renovacijos etape dalyvauja šeši namai. Šiems pastatams baigiama rengti investicinius planus, kurie šį mėnesį turėtų būti sutvarkyti.

I.Kubilienė tvirtino, kad renovacijos procesas vyksta ne taip greitai, kaip galvota. Problemų kyla su darbus finansuojančiomis įstaigomis.

„Šiaulių bankas reglamentuoja, kad paraiška svarstoma dešimt dienų. Tačiau daugumos namų dokumentai buvo pateikti dar vasario pradžioje. Vadinasi, realybėje svarstymas dėl finansavimo suteikimo trunka 3–4 mėnesius. Būna, kad trūksta kokios nors pažymos, namo bendrasavininkis atsisako pasakyti asmens kodą. Problemų kyla ir dėl gyventojų skolų už komunalines paslaugas. Vieną mėnesį jos didesnės, kitą – mažesnės“, – komentavo vyriausioji specialistė

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų