Dėl autobusų juostos – nesusipratimai

Uostamiesčio valdžia dar svarstys, ar palikti autobusams skirtas eismo juostas Herkaus Manto gatvės ruože nuo Lietuvininkų aikštės Klaipėdos universiteto link. Sulaukta neigiamų automobilių vairuotojų atsiliepimų.

Autobusų juosta Manto gatvės dalyje nuo Lietuvininkų aikštės universiteto link ir priešingoje pusėje išpiešta vasarą. Tokia pati atsirado ir Taikos prospekto ruože nuo Kauno iki Sausio 15-osios gatvės. Tai viena Darnaus judumo metų priemonių.

Pasak Klaipėdos savivaldybės Transporto skyriaus vedėjo Rimanto Mockaus, juostomis siekiama, kad viešasis miesto transportas būtų patrauklesnis ir miestiečiai kelionės tikslą pasiektų greičiau.

"Atsiradus autobusų juostoms, mažiau vėluojama. Toks tikslas ir yra. Mus pasiekdavo informacija, kad minėtose vietose autobusai įstringa spūstyse", – tvirtino vedėjas.

Tačiau kol kas viešajam transportui skirtos juostos pažymėtos tik linijomis. Jos driekiasi ne iki sankryžos, o baigiasi po viaduku, važiuojant iš šiaurinės miesto dalies centro link.

Pažymėtos "A" raidės dar nėra. Kol kas neaišku, ar ji apskritai atsiras.

"Dar stebime situaciją. Sprendimas turėtų būti priimtas spalio pabaigoje. Žiūrėsime, ką sakys policijos atstovai", – komentavo vedėjas.

R.Mockus tvirtino, kad dėl šių juostų iš automobilių vairuotojų sulaukta neigiamų komentarų. Jie piktinasi, kad ir taip šioje vietoje patenka į spūstis, o dar turi juostą užleisti autobusams.

Be to, nuo kalno nusileidę vairuotojai iš greitėjimo juostos patenka į autobusams skirtą, kuri už kelių metrų baigiasi.

"Didelio pykčio nebuvo, bet skundų sulaukėme. Žmonės skatinami naudotis viešuoju transportu, tad jam pirmenybę ir teikiame. Kituose miestuose automobilių vairuotojams taip pat pablogėja sąlygos, kai įrengiamos juostos autobusams", – sakė vedėjas.

Manto gatvės dalyje nuo Biržos tilto iki Lietuvininkų aikštės kartu su autobusais turi važiuoti ir dviratininkai. Pastariesiems skirti takai ant šaligatvių panaikinti. Tačiau dalis dviratininkų ir toliau kelionę tęsia įrengta autobusų juosta, nors čia takai jiems įrengti ant šaligatvio.

"Reikia žiūrėti į ženklus. Ten, kur dviratininkai gali važiuoti autobusams skirta juosta, yra nupieštas jų ženkliukas", – tvirtino vedėjas.

Artimiausiu metu įrengti daugiau autobusų juostų neplanuojama.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jonas

Jonas portretas
dar balsuokit uz liberastus, tai ir kvepuoti greitai nemokamai uzdraus. Miestas apsiures, gatves ir saligatviai nevalomi ir apleisti. Transporto srautu ir grusciu problemu nesprendzia, o tik A juostas piesia. Debilai. Nenorime gyventi tokioj Klaipedoj.

sekliui

sekliui portretas
Taigi pats pacitavai - esant dvipusiam eismui - 4 (įskaitant viešojo transporto). Skaičiuot iki 4 moki? Iš kur tokie debilai atsiranda, kad nesugeba suprasti parašyto teksto..

To Ert

To Ert portretas
Na bet ten taip ir yra. Kur ji neteisi?
VISI KOMENTARAI 21

Galerijos

Daugiau straipsnių