„Aida Cara“ pasiliko dar dienai

Pirmadienio rytą į uostamiestį atplaukęs kruizinis laivas „Aida Cara“ uostamiesčio palikti „nepanoro“. Laivas neišplauks iki trečiadienio 16 val.

Pirmadienio rytą į uostamiestį atplaukęs kruizinis laivas „Aida Cara“ uostamiesčio palikti „nepanoro“. Laivas neišplauks iki trečiadienio 16 val.

Antrą kartą Klaipėdoje viešinčio lainerio išvykimas dėl techninių gedimų buvo atidėtas.

Daugiau kaip tūkstantis vokiečių turistų kelias dienas mieste leidžia pinigus, kai laivas dėl sustreikavusios elektronikos negalėjo palikti uosto.

Pasak Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos generalinio direktoriaus padėjėjos ryšiams su visuomene Dovilės Ringis, buvo numatyta, kad pataisytas laineris uostą paliks antradienį apie 15–16 val.

Vis dėlto 18 val. laivas dar nebuvo išplaukęs.

„Kadangi buvo užfiksuoti elektronikos gedimai, buvo nuspręsta remontuoti laivą ir nėra aišku, kada jis paliks miestą. Turistams tai nėra svarbu, nes kruiziniame laive pramogų tikrai yra nestinga, todėl plaukti ar stovėti prie krantinės jiems nėra skirtumo“, – komentavo pašnekovė.

D. Ringis teigimu, laivas gali išplaukti bet kada, nors mažai tikėtina, kad dar šiandien bus nuspręsta tai apdaryti.

193 metrų Kruizinis laineris „Aida Cara“ uostamiestyje atidarė kruizinių laivų sezoną. Grįžęs antrą kartą, kaip juokavo D. Ringis, nusprendė nepalikti Klaipėdos.

Mieste užsibuvę turistai turi daugiau laiko susipažinti su Klaipėda ir tuo pačiu paišlaidauti, todėl į kruizinio laivo gedimą, anot pašnekovės, galima žiūrėti ir pozityviai.

Tikslios informacijos, kada „Aida Cara“ pajudės į Latviją negalėjo pasakyti ir Klaipėdos turizmo ir kultūros informacijos centro direktorė Romena Savickienė.

Tačiau pašnekovė taip pat buvo linkusi manyti, jog kol kas tikimybė, kad laivas išplauks dar šiandien – maža.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių