Dėl klaidos – atleidimas iš darbo

Klaida prekybos centro kasininkei lėmė atleidimą iš darbo. Nors moteriai buvo leista iš darbovietės išeiti savo noru, ji tebejaučia nuoskaudą dėl patirtos neteisybės, nes vienas suklydimas nusvėrė pusantrų metų nepriekaištingo darbo.

Klaida prekybos centro kasininkei lėmė atleidimą iš darbo. Nors moteriai buvo leista iš darbovietės išeiti savo noru, ji tebejaučia nuoskaudą dėl patirtos neteisybės, nes vienas suklydimas nusvėrė pusantrų metų nepriekaištingo darbo.

Negali pamiršti skriaudos

39 metų klaipėdietė Aurelija Kovalenko dabar dirba kitame prekybos tinkle ir bando pamiršti blogus išgyvenimus, tačiau patirta skriauda jai vis dar neduoda ramybės.

Dažną dieną sutikusi buvusius savo klientus jaučiasi taip, lyg ant kaktos būtų užrašyta: "Vagis", o apmaudas dėl iki galo neištirto jos nusižengimo neleidžia ramiai gyventi.

Moteris pasakojo iki šių metų balandžio pradžios neturėjusi jokių nuobaudų ir buvo vertinama "Rimi" parduotuvės, įsikūrusios Šilutės plente, vadovų.
Todėl neskaičiuodavusi darbo valandų, o susirgusi stengdavosi neimti nedarbingumo lapelio, nes žinojo, kad kitoms pardavėjoms teks daugiau darbo.

Moteris jaučia apmaudą, kad parduotuvės vadovai neatleido jai netyčinės klaidos ir, nesigilindami į priežastis bei aplinkybes, paskubėjo paprašyti ją išeiti iš darbo savo noru.

Būtų pripažinusi bet ką

Balandžio 8 dieną A.Kovalenko grįžo į darbą po ilgokos savo pačios ir vaiko ligos. Pirmoji darbo diena moteriai baigėsi netikėtai – pardavėja buvo pakviesta į apsaugos kambarį.

Čia buvo apsaugininkai ir parduotuvės direktorė. Pardavėjai jie parodė vaizdo kameromis užfiksuotus du vyrus ir paklausė, ar A.Kovalenko juos pažįsta.

"Aš jų nepažinau, todėl pradėjau klausinėti, kas vyksta, kodėl turiu juos atpažinti. Tada man buvo pareikšta, kad turiu juos atpažinti, nes vasario 23 d. jiems leidau išsinešti nesumokėjus sūrių už 70 litų. Man tai buvo visiškas netikėtumas. Buvau sukrėsta, kad esu kaltinama įvykiu, kurio visiškai neprisiminiau, bet jo vaizdo įrašo man tąkart neparodė. Apsipyliau ašaromis. Pajutau tokį spaudimą, kad tuo momentu, turbūt būčiau prisipažinusi ir dėl žmogžudystės. Paaiškinime parašiau tai, ką man diktavo, ir taip pripažinau savo kaltę", – pasakojo A.Kovalenko.

Pasiaiškinime ji rašė, kad vasario 23 dieną apie 19 val. nuskenavo vieną sūrį "Liliputas", o dar keturis perkėlė per kasą jų neskenuodama. Taip pardavėja padarė parduotuvei 71,98 lito nuostolį, kurį pažadėjo atlyginti.

Iškart po to, kai suraitė parašą ant pasiaiškinimo, jai buvo liepta parašyti prašymą išeiti iš darbo savo noru. Tai ji ir padarė.

Pirkėjas nutylėjo klaidą

Moteris pasakojo nepamenanti, kaip parvairavo namo automobilį. Vos įžengusią į namus ją pasitiko sūnus, kuris iškart suprato, kad atsitiko kažkas labai blogo.

A.Kovalenko trumpai pasakė, kad darbe buvo apkaltinta vagyste ir išvaryta iš darbo.

Sūnus tą patį vakarą nuvažiavo į mamos darbovietę ir paprašė jam parodyti įvykio vaizdo įrašą, tačiau atsakymas buvo trumpas – "užlūžo" kompiuteriai, todėl nesą galimybės pamatyti, kas įrašyta.

Visą naktį nesumerkusi akių moteris kitą dieną paskambino į Darbo inspekciją ir sužinojo, kad turi galimybę dėl įvykio kreiptis į Darbo ginčų komisiją ir prašyti ištirti įvykį.

Komisijos posėdyje A.Kovalenko pirmą kartą pamatė įrašą, kuriame matyti, kaip vieną sūrį ji nuskenavo, o kitus keturis perkėlė per kasą. Nors moteris neprisiminė šio įvykio, bandė spėti, kad pirmojo sūrio kainą ji bandė padauginti iš sūrių skaičiaus, tačiau klavišas galėjo likti neįspaustas iki galo.

"Vaizdo kamera įrengta taip, kad filmuoja iš nugaros, todėl nematyti, kaip juda mano pirštai. Darbo ginčų komisijoje parduotuvės vedėja pareiškė, kad įvykį vertina ne kaip vagystę, o aplaidumą darbe", – pasakojo A.Kovalenko.

Pati A.Kovalenko piktinosi ir pirkėjo elgesiu. Nedaug prekių pirkęs vyras turėjo pastebėti, kad sumokėjo kur kas mažiau, tačiau apie klaidą pardavėjai neprasitarė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

JUSTINAS

JUSTINAS  portretas
DEJA DIEVU ATLIEKOS IR VADOVAUJA( GAIDZEI)

...

... portretas
Žmonės nori greito ir kokybiško aptarnavimo? Va ir rezultatas! Moteris pervargusi padarė klaidą, nepastebėjo jog nepasispaudė dauginimo mygtukas...o žmogus, per kurį ji nukentėjo nebuvo surastas,(apsidžiaugė dykai išsinešęs) neprivertė jo apsimokėt, už tai, ką vartojo tik jis pats. Labai daug žmonių naudojasi kasininkių pervargimu, tiek pinigų, tiek prekių atžvilgiu. Parodo ši situacija kokie "Sąžiningi" pirkėjai yra. Neduok dieve kasininkė apsiriktų ir paspaustų dauginimo mygtuką vietoj 1 prekės priešingai - įmuštų 5, tai pirkėjas galvą nurautų. Akis iškabintų.. Ar ne taip? Jei nepastebėjote jos gyvos ir turi pailsėti, nes nerobotai yra. Nes tie kasos aparatai nepatempia krūvio, ir užlūžta,,, o gyvenimas apkarsta tai ne aparatui, o su juo dirbančiai personai...

JelenaLy

JelenaLy portretas
Pati dirbau Maximoje.Tokio pazeminimo kuri patyriau nuo vyr.kasininkiu nesu patyrusi gyvenime!!! Isejau pradirbusi puse metu,nors siule pasilikti.Iki dabar prisimenu ta darba su siaubu. Pilnai palaikau nuomone korespondento su zenklu - :)
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

  • Gargždų gyventojus išgąsdino suveikusi sirena
    Gargždų gyventojus išgąsdino suveikusi sirena

    Trečiadienio vakarą, prieš 19 val., Gargžduose nerimo įvarė staiga miesto centre ėmusi kaukti sirena. ...

  • Kaip apsaugoti dviračius nuo vagių?
    Kaip apsaugoti dviračius nuo vagių?

    Gyventojai jau vis aktyviau važinėja dviračiais ar paspirtukais, į kuriuos kėsinasi vagišiai. Jų grobiu dažniausiai tampa neprirakinti, be priežiūros palikti, neretai ir brangiai kainuojantys dviračiai. Pareigūnai pataria ženklinti savo turt...

    1
  • Prieš Velykas – Kryžiaus kelio eisena
    Prieš Velykas – Kryžiaus kelio eisena

    Šiandien, Didįjį penktadienį, uostamiesčio gatvėmis klaipėdiečiai neš maždaug šešių metrų kryžių. Šis Kristaus kančios apmąstymams skirtas Kryžiaus kelias tikintiesiems yra vienas svarbiausių įvykių prie&sca...

    4
  • Klaipėda puošiasi šventėms
    Klaipėda puošiasi šventėms

    Uostamiestis pamažu ruošiasi Velykoms. Kai kur prie daugiabučių namų matyti kiaušiniais papuoštos medžių šakos, prie Kultūros centro Žvejų rūmų – velykinė instaliacija, o parduotuvių vitrinose irgi yra velykinių ...

    2
  • „Palangos dienos“ kviečia paminėti dvi kurortui svarbias datas
    „Palangos dienos“ kviečia paminėti dvi kurortui svarbias datas

    Penktadienį Palangoje prasideda savaitę truksiančios kurorto dienos, kurios įprasmins Palangos krašto prijungimą prie Lietuvos prieš daugiau kaip šimtmetį bei paminės kurorto gimtadienį. ...

  • Kretingos taryba – prieš „European Energy“ žaliojo kuro gamyklos statybą
    Kretingos taryba – prieš „European Energy“ žaliojo kuro gamyklos statybą

    Kretingos valdžia nepritarė Danijos atsinaujinančios energetikos kompanijos „European Energy“ planams rajone statyti žaliojo kuro gamyklą. ...

    9
  • Naudojimui nebetinkamas padangas galite atiduoti nemokamai!
    Naudojimui nebetinkamas padangas galite atiduoti nemokamai!

    1. Jei perkate naujas padangas parduotuvėje ir servise, ten galite nemokamai atiduoti ir senąsias. Tik turi atitikti perkamų–paliekamų padangų kiekis ir tipas: jei perkate lengvojo automobilio padangas, traktoriaus ar sunkvežimio padangų palikti n...

    5
  • „Smiltynės perkėla“ – svarbių pokyčių kelyje
    „Smiltynės perkėla“ – svarbių pokyčių kelyje

    Milijonai keleivių, šimtai tūkstančių transporto priemonių. Praėję metai bendrovei „Smiltynės perkėla“ buvo darbingi ne vien perkėlimų skaičiumi. Ilgametes marių laivybos tradicijas puoselėjanti įmonė įgyvendina ambicingus p...

    5
  • Kelionė iš Klaipėdos į Rygą – tik su persėdimais
    Kelionė iš Klaipėdos į Rygą – tik su persėdimais

    Pernai pradėjęs kursuoti traukinys Vilnius–Ryga stojo Šiauliuose, o jau nuo balandžio sustos dar dviejuose Lietuvos miestuose. Uostamiesčio gyventojams iš Klaipėdos tiesiogiai pasiekti Latvijos sostinę traukiniu dar nepavyks, bet, pas...

    13
  • Vietoj griuvenos Liepojos gatvėje – prekybos centras
    Vietoj griuvenos Liepojos gatvėje – prekybos centras

    Liepojos gatvės pradžioje pokyčiai stebina ir tempu, ir mastais – metų pradžioje pagaliau nugriautas apleistas baltų plytų statinys ir greta jo veikusi parduotuvė. Dabar milžiniškoje statybų aikštelėje verda darbas. ...

    13
Daugiau straipsnių