Dėlios „Klaipėdos energijos“ teritorijos permainų scenarijus

Uostamiestyje ketinama pradėti rengtis bendrovės "Klaipėdos energija" teritorijos konversijai. Manoma, kad pirmiausia vertėtų imtis galimybių studijos, kuri nubrėš pokyčių scenarijus ir erdvių panaudojimo galimybes.

Uostamiesčio savivaldybėje aptarta ateityje suplanuota bendrovės "Klaipėdos energija" teritorijos konversija.

Klaipėdos mero pavaduotojos Juditos Simonavičiūtės teigimu, tai, kad bendrovės teritorija turi būti konvertuojama ir joje neturėtų būti vykdoma gamybinė veikla, numatoma ir anksčiau patvirtintame Danės pakrantės, į kurią patenka ir "Klaipėdos energija", detaliajame plane.

Vicemerė taip pat pastebėjo, kad, uostamiesčio savivaldybei pradėjus Artojo gatvės priešprojektinių siūlymų peržiūrą, paaiškėjo, jog teks paimti šiek tiek "Klaipėdos energijos" teritorijos.

Taigi, anot J.Simonavičiūtės, bendrovei vertėtų apsispręsti dėl savo perspektyvų, vertinant minėtas situacijas bei galiojančius miesto planus.

Miesto atstovai "Klaipėdos energijai" pirmiausia siūlo rengti galimybių studiją, kuri numatytų ir minėtos teritorijos panaudojimo galimybes.

"Klausimų – daug. "Klaipėdos energija" turi ir privatų investuotoją. Su juo pasirašyta sutartis, todėl negalima tiesiog visko išgriauti", – dėstė J.Simonavičiūtė.

Susitikimo metu aptarta, kokius veiksmus vertėtų atlikti.

Numatoma, kad bendrovės atstovai maždaug per porą savaičių turėtų sudaryti preliminarų darbų, kuriuos norėtų atlikti rengiantis planuoti teritorijos konversiją, sąrašą.

Anot J.Simonavičiūtės, dabartinė "Klaipėdos energija" padalyta į tris dalis.

Vidurinioji, kurią prieš neseniai apžiūrėjo miesto menininkai ir kultūrininkai, turės išlikti, nes yra saugoma.

Tačiau kaip būtų galima panaudoti likusias dvi dalis, dar galima spręsti.

Vicemerės teigimu, erdvė, esanti arčiau Mokyklos gatvės tilto, galėtų būti panaudota net ir gyvenamųjų namų statybai.

Taip pat reikės numatyti ir kaip pritaikyti teritorijos dalį, esančią tarp buvusio "Telekomo" pastato ir saugomos bei turėsiančios išlikti teritorijos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

komunai

komunai portretas
DANGĖS pakrantė

>

> portretas
Kaip supratau,ant Klaipedos,pagrindine "scenariste" , "... ute"?Manau ,"scenaristes", rezultata matom ir jauciam.Matomai,tolygiai proporcingai,"jaucia" ir "ji"?"Korta eina",bemaz 20meti,"aitvarai triusia issijuose"?

Kačegaras

Kačegaras portretas
Gerai, kad Vytautas plikis išėjo į pensiją, o būtų jam infarktas, net raudoną partinį bilietą išsitrauktų ir pasimelstų jam.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių