Dviratininkai sulauks naujo tako

Uostamiestyje ketinama sutvarkyti šiuo metu chaotišką dviračių taką nuo Baltijos prospekto ir Minijos gatvės sankirtos iki Naujosios Uosto gatvės pabaigos. Vos žengus pirmuosius žingsnius planuojant taką, paaiškėjo, kad teks išspręsti nemažai klausimų.

Klaipėdoje žadama atnaujinti nemažą ruožą dviračių ir pėsčiųjų tako.

Pasak Klaipėdos savivaldybės Statybos ir infrastruktūros plėtros skyriaus vedėjo Valdo Švedo, šiuo metu projektuotojai savivaldybei teikia projektinius tako, besidrieksiančio nuo Baltijos prospekto ir Minijos gatvės sankryžos iki Naujosios Uosto gatvės pabaigos, pasiūlymus.

Jau pastebėtos ir probleminės jo vietos – netoli gatvės esantys sklypai, ant šaligatvio patenkantys statinių laiptai ir pan.

„Įsivardysime tas problemas ir žiūrėsime, ar bandysime vieną kitą arą paimti visuomenės poreikiams, kad nutiestume tvarkingą pėsčiųjų ir dviračių taką. Kitas sprendimas – neišlaikyti norminių atstumų, nors tai nėra gerai. Jei darai, norisi daryti gerai“, – dėstė V.Švedas.

Anot pašnekovo, šiuo metu Naujojoje Uosto gatvėje yra nutiesti tik pėsčiųjų takai, Minijos gatvėje besidriekiantis takas – labai chaotiškas, nutrūkstantis.

Žadama, kad projektiniai pasiūlymai, kurie ir numatys, kaip galutiniame projekte reikėtų išspręsti visus tiesiant taką iškilsiančius rebusus, bus teikiami iki šių metų pabaigos.

Vėliau bus rengiamas techninis tako projektas.

„Yra daug probleminių vietų. Pirmiausia reikia išsispręsti turtinius reikalus“, – paaiškino V.Švedas ir pridūrė, jog, neišsprendus šių klausimų, vien parengti techninį projektą užtruktų porą ar daugiau metų.

Numatoma, kad didžioji dalis šio projekto bus vykdoma iš Kelių direkcijos skiriamų pinigų, o likusi – iš miesto kišenės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Darius

Darius portretas
Tikiuosi atsiras pirmas takas Klaipedoje atitinkantis "statybos normu" reikalavimus. Niekaip neiseina Klaipedoje nutiesti minimaliai reikalaujamo dviraciu plocio ! Prisiminkime esamas problemas; dviratininkai negaledami pasilenkti dviraciu take ivaziuoja i pesciuju taka ir tuo sukelia problemas ir sauguma pestiesiems. Tai ar sugebes si karta Klaipeda nutiesti tinkama taka?

Loreta

Loreta portretas
Ir aš prašau takelius dviratininkams daryti asfaltuotus.Olandijoi teko dažnai važinetis dviraciu-vienas malonumas.Takeliai asfaltuoti,ligus,riškiai pažimeti.

klonn

klonn portretas
Tik asfaltuota lygia danga darykite, neimanoma trinkelemis vaziuoti, kaip per tarka .....Padarykite apkalausa, paziurekite vakaruose nemaciau nei vieno trinkelemis grysto dvir. tako.... Asfaltas greiciau pigiau patogiau, lengviau lopomas, ilgaamziskesnis, nesusiguli duobemis kaip trinkeles sukrenta.... Maldauju Jus, Valdininkai, Isgirskite : dviratininkus, riedutininkus, riedlentininkus,mamytes su vezimeliais, galu gale neigaliuosius su vezimeliais...... Uzteks klaipedos gelzbetoni/Perdanga remti.... GANA
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių