Egzaminų rezultatais džiaugiasi ne visi

Paskelbus brandos egzaminų rezultatus, paaiškėjo, jog klaipėdiečiams sėkmingiausi buvo užsienio kalbų egzaminai, kuriuos išlaikė visi abiturientai, tačiau dalį jų parklupdė lietuvių kalba ir matematika. Šios disciplinos įvertinimai, palyginti su pernykščiais, – ypač liūdni.

Antradienį Nacionalinis egzaminų centras paskelbė brandos egzaminų rezultatus.

Klaipėdiečiai gali pasidžiaugti anglų kalbos pasiekimais, nes šis žinių patikrinimas buvo sėkmingas visiems. Jį laikė daugiau nei tūkstantis abiturientų, gautas 101 šimtukas, 25-is jų susižėrė Klaipėdos licėjaus abiturientai.

"Nėra neišlaikiusiųjų anglų kalbos egzamino, rezultatas geresnis, nei šalies vidurkis. Pernai prancūzų kalbos egzamino nelaikė nė vienas klaipėdietis, o šiemet jų buvo trys, iš kurių vienas gavo 100 balų. Rusų kalbos egzaminą pasirinko 42 moksleiviai, gauti aštuoni šimtukai, patyrusiųjų nesėkmę nėra. Vokiečių kalbos egzaminą laikė septyni moksleiviai, neišlaikiusiųjų, kaip ir šimtukų, nėra", – vardijo Klaipėdos savivaldybės Švietimo skyriaus vedėjo pavaduotoja Virginija Kazakauskienė.

Fizikos egzamino iš 130 abiturientų Klaipėdoje neišlaikė vienas moksleivis, gauti trys šimtukai. Biologijos egzaminą laikė 265 klaipėdiečiai, vienas neišlaikė, 12 jaunuolių gavo 100-ukus.

"Tiems, kurie neišlaikė valstybinio lietuvių kalbos egzamino, liepos 9-ąją, reikės perlaikyti mokyklinį egzaminą, kad gautų brandos atestatą. O tokių yra 68. Nors šiemet neišlaikiusiųjų procentas yra mažesnis nei pernai, kai šio egzamino neįveikė 9 proc. abiturientų. Iš viso lietuvių kalbos egzaminą šiais metais laikė 862 mokiniai. Gauta 10 šimtukų. Sunkiausiai įveikiamas šis egzaminas buvo rusiškų mokyklų moksleiviams", – patikslino V.Kazakauskienė.

Daugiausiai aistrų kėlęs matematikos egzaminas klaipėdiečiams buvo pats nesėkmingiausias. Jo neišlaikė net 11 proc. abiturientų, o pernai tokių buvo vos 3 proc. Tokie pat prasti šio egzamino rezultatai ir visoje Lietuvoje.

"Iš 839 moksleivių 91 matematikos egzamino neišlaikė. Tačiau vis dėlto gautas 21 šimtukas. Šiaip visų egzaminų rezultatai neblogi, o matematika prastai išlaikė visoje Lietuvoje, tad ir mes – ne išimtis", – apgailestavo V.Kazakauskienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jonas Lietuvis

Jonas Lietuvis portretas
Deja, matematikos egzaminas yra svarbiausias tiems , kurie nori būti ateities šeimininkais. Vertėjo duonelę atims kompiuteriai . Liokajaus duoną -robotai.Tad jeigu licėjaus matematikos rezultatai prilyginti prastoms žinioms Lietuvoje šioje srityje - panašu į Brisiaus galą. Tiktai -šeimininkas su šautuvu -Gyvenimas , o brisius -matematikos neperkandęs Abiturientas.

Asta-"dantu pasta"

Asta-"dantu pasta" portretas
"..Iš viso lietuvių kalbos egzaminą šiais metais laikė 862 mokiniai. Gauta 10 šimtukų..." O,kity-852 mokiniai, kiek gavo is lietuvių kalbos egzaminą??;)

Valdimantas

Valdimantas portretas
Ne blogiau anglų k. egzaminą laikė ir Marijampolės sav. abiturientai. Iš 455 laikiusiųjų 40 žinios įvertintos šimtukais. O Rygiškių Jono gimnazijoje taip pat 25 šimtukai
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių