Gatvės tęsiniui uostamiestyje reikia sklypo

Uostamiesčio valdžia ruošiasi tiesti Statybininkų prospekto tęsinį. Tam reikia paimti vieną Šilutės plente esantį žemės sklypą, kuriame yra gyvenamasis namas ir ūkinis pastatas. Dėl žemės ir statinių paėmimo kreiptasi į miesto tarybą.

Uostamiesčio valdžia ruošiasi tiesti Statybininkų prospekto tęsinį. Tam reikia paimti vieną Šilutės plente esantį žemės sklypą, kuriame yra gyvenamasis namas ir ūkinis pastatas. Dėl žemės ir statinių paėmimo kreiptasi į miesto tarybą.

Pirmadienį šį klausimą svarstė Miesto plėtros ir strateginio planavimo komiteto nariai.

Politikų prašoma leisti teikti prašymą Nacionalinei žemės tarnybai dėl žemės sklypo, esančio adresu Šilutės plentas 91, ir ten stūksančių statinių paėmimo visuomenės poreikiams.

Sklype yra vieno buto gyvenamasis namas, kurio plotas siekia beveik 112 kv. metrų, ūkinis pastatas, inžineriniai statiniai.

Klaipėdos savivaldybės Žemėtvarkos skyriaus vyriausioji specialistė Raimonda Gružienė tvirtino, kad statiniai priklauso keturiems savininkams.

„Tai senas, geležinkelininkams priklausęs namas, kurį buvo leista privatizuoti“, – tvirtino vyriausioji specialistė.

Kadangi bus pradėti rengti Statybininkų prospekto tęsinio priešprojektiniai pasiūlymai, norima imtis tvarkyti procedūras, kad taryba nurodytų, kuria kryptimi eiti. Žemės sklypas gatvės tiesimui turi būti suformuotas iki projektavimo darbų pradžios, o tam reikia nugriauti esančius pastatus.

R.Gružienė atkreipė dėmesį, kad sklypas prie pastatų nėra suformuotas. Reikės išpirkti tik statinius. Pirminiais duomenimis, skaičiuojama, kad kompensacija už pastatus sieks 32 tūkst. eurų.

Tačiau vyriausioji specialistė pabrėžė, kad suma gali keistis, atlikus pastatų, esančių paimamoje visuomenės poreikiams žemėje, vertinimo ataskaitą. Pastaroji atsieis 726 eurus.

„Įvertinus tam tikrus rodiklius statinių vertė gali didėti arba mažėti“, – komentavo vyriausioji specialistė.

R.Gružienė tvirtino, kad su pačiais pastatų savininkais dar nėra bendrauta. To bus imtasi, gavus miesto tarybos pritarimą pradėti procedūras.

„Šis namas yra labai arti geležinkelio. Išspręstume dvi problemas – iškeltume žmones į geresnę vietą ir gatvę nutiestume“, – teigė vyriausioji specialistė.

Preliminariais skaičiavimais, minėto žemės sklypo ir statinių paėmimas visuomenės poreikiams atsieis apie 400 tūkst. eurų.

Šios lėšos turi būti numatytos 2015–2016 m. miesto biudžete. Dalis lėšų – 5,5 tūkst. eurų, kurie skirti sąnaudų ir naudos analizės bei turto vertinimo ataskaitai parengti, yra numatyti šių metų biudžete.

Kompensacijoms išmokėti reikalingą sumą bus siūloma numatyti kitais metais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

jerominui

jerominui portretas
tai jau geriau ne pervažą, o viaduką iškart, kad eilėj nereikėtų stovėti.

merkelis

merkelis portretas
butu gerai kad butu viadukas arba pozemine pervaza. Kitaip neverta nieko ten daryti. Rimkuose stovim po 10-20min, tai jau aciu. Jei darot, darykit protingai, "gerbiami" projektuotojai!

Va cia tai afera!!!!!!

Va cia tai afera!!!!!! portretas
R.Gružienė atkreipė dėmesį, kad sklypas prie pastatų nėra suformuotas!!!!!!! Reikės išpirkti tik statinius. Pirminiais duomenimis, skaičiuojama, kad kompensacija už pastatus sieks 32 tūkst. eurų. Preliminariais skaičiavimais, minėto žemės sklypo !!!!!!!!!! ir statinių paėmimas visuomenės poreikiams atsieis apie 400 tūkst. eurų !!!!!!!!!!!!!!! Galvojo, jog zmones, kurie skaitys, idiotai, o pasirodo, jog atvirksciai :))))))))))))) Stai tokioj valstybelej gyvenam!
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių