Gimnazistus vilioja medicinos mokslai

Savęs paieškos neretai tampa ilgu ir varginančiu procesu bręstančiai asmenybei. Tam, kad pasimetusiems jaunuoliams būtų bent kiek lengviau apsispręsti dėl būsimų studijų, Klaipėdos "Ąžuolyno" gimnazijoje penktą kartą surengta Karjeros diena.

Atsivežė laboratoriją

Praėjusią savaitę "Ąžuolyno" gimnazijos vyresnieji moksleiviai pamokas iškeitė į galimybę geriau pažinti skirtingas profesijas.

Jaunuolius aplankė įvairiose srityse pasižymėję klaipėdiečiai, kurie mielai atsakinėjo į klausimus, papasakojo apie atstovaujamos veiklos subtilybes.

Be įdomių istorijų, "ąžuolyniečiams" buvo pristatytos studijos užsienyje, Kauno technologijos, Lietuvos sveikatos mokslų universitetai. Susidomėjimas šiomis aukštosiomis mokyklomis buvo toks didelis, kad teko organizuoti kelias grupes.

Nuo ankstaus ryto Kauno technologijos universiteto atstovai vedė kūrybinių inžinerijos dirbtuvių "Fab Lab Kaunas" praktinius užsiėmimus.

Savo jėgas jaunuoliai išbandė praktikoje – įsitraukė į lenktyninių dronų gamybą bei valdymą, mikroschemų litavimą, miniatiūrinės Teslos ritės konstravimą.

Kilnojama laboratorija patraukė ne tik vaikinų, bet ir dailiosios lyties atstovių dėmesį. "Buvo gražu ir kiek neįprasta stebėti į konstravimą įnikusias merginas", – šyptelėjo renginio organizatorė "Ąžuolyno" gimnazijos ugdymo karjerai mokytoja Aušra Butkuvienė.

Pašnekovės žodžiais, moksleiviams itin gerai sekasi gamtos, fizikos, chemijos mokslai, todėl nenuostabu, kad labiausiai jie norėjo pabendrauti su medicinos studijų atstovais.

Nustebino buvę gimnazistai

Karjeros dienos metu gimnazijoje apsilankė gausus būrys įdomių asmenybių, tarp jų – ir buvę "ąžuolyniečiai".

Vienas labiausiai jaunuolių dėmesį sukaustęs kalbėtojas – Nacionalinės visuomenės sveikatos priežiūros laboratorijos mikrobiologas, fotomodelis, buvęs abiturientas Vilius Grikšas.

Pasiekimais jis nustebino ne tik gimnazistus, bet ir buvusius savo mokytojus.

Išvaizdus vyras papasakojo apie modelio karjeros užkulisius, darbą laboratorijoje ir tai, kaip jam pavyksta suderinti šias, atrodytų, visiškai skirtingas veiklas.

Įdomu tai, kad mokykloje V.Grikšas toli gražu nebuvo pirmūnas, o šiandien visai rimtai svarsto apie doktorantūros studijas.

Sužavėjo veidoskaitos asas

Susikaupę mokiniai klausėsi asmeninių talentų atskleidimo metodikų veidoskaitos trenerio Žydrūno Sadausko. Vaikai savo kailiu patyrė, kiek daug iš vienos nuotraukos galima sužinoti apie asmenybę.

Specialistas paanalizavo ir Lietuvoje žymių žmonių portretus.

Kaip pats sakė, ilgai negalėjęs apsispręsti, ką nori veikti gyvenime, šiandien, perpratęs veidotyrą, jis džiaugiasi pasisekimu – charizmatiško vyro paslaugomis domisi daugybė žmonių.

Esą skaitymas iš veido – mokslas, pasaulyje žinomas tūkstančius metų, tuo metu Lietuvoje tai gana nauja sritis.

Gimnazistus sužavėjo ir mokslų daktarė gydytoja genetikė Jūratė Kasnauskienė, apie savo darbą papasakojusi neregėtų įdomybių.

"Suteikėme mokiniams visišką laisvę patiems pasirinkti, kokių lektorių paskaitose dalyvauti. Kai kurios klasės buvo sausakimšos. Klausimų irgi nestigo. Ir patys svečiai stebėjosi, kaip rimtai savo ateities perspektyvomis domisi, kokius neįprastus ir nelengvus klausimus užduoda jauni žmonės. Juk apie studijų programas galima paskaityti internete – mokinius domina kiti dalykai. Gyvas kontaktas kai kuriems išties padeda apsispręsti dėl būsimų studijų", – įsitikinusi A.Butkuvienė.

Taip pat jaunuoliai geidė susitikti su nuosavo verslo įkūrėjais, žurnalistais, bankininkais, ekonomistais, teisininkais, inžinieriais.

Anot renginio organizatorės A.Butkuvienės, mokiniai kasmet patys pasiūlo kandidatus, o ruoštis renginiui pradedama likus pusmečiui iki jo pradžios.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių