„Grūstėje“ – mįslės dėl alų kilnojusios darbuotojos traumos

Parduotuvės "Grūstė" darbuotoja šiurpsta dėl atsainaus vadovybės požiūrio į pavaldinius. Sunkias alaus dėžės kilnojusi pamainos vedėja darbo vietoje pasitempė nugarą. Skausmo pervertai moteriai vietoje skubios medikų pagalbos parduotuvės direktorė pasiūlė vaistų.

Medikus iškvietė mama

Apie negeroves, kurios vyksta darbovietėje, klaipėdietė prabilo tik po jai pačiai darbo metu nutikusio nelaimingo įvykio.

Penktadienį Kretingos gatvėje esančioje "Grūstėje" kilnojant apie 15 kilogramų svorio alaus dėžes pamainos vedėjai "surakino" nugarą.

"Direktorė mane palydėjo iki kabineto, tačiau nenorėjo kviesti greitosios pagalbos, pasiūlė nuvažiuoti į vaistinę ir nupirkti "Diclac", kad kas nors suleistų. Su direktore važiuoti į ligoninę pabijojau, kad nepasidarytų dar blogiau. Galiausiai paskambinau savo mamai, ji atvažiavo ir iškvietė man medikus. Gydytojai suleido vaistų. Į ligoninę mane atvežė susilenkusią iki kelių", – aiškino pašnekovė.

Tiksli pacientės diagnozė bus nustatyta tik atlikus visus tyrimus. Šiuo metu ji gydoma ligoninėje.

Dirba po penkiolika valandų?

Moters teigimu, parduotuvėje trūksta darbo jėgos, todėl esą visas fizinis krūvis tenka būtent jai.

"Mūsų parduotuvė yra maža, todėl neturime krovėjų. Nuo gruodžio kaip pamainos vedėja priiminėju prekes, jas iškraunu sandėlyje ir parduotuvėje, toks pagrindinis mano darbas", – tvirtino klaipėdietė.

Jos žodžiais tariant, darbo valandos – nežmoniškos. Pamainos vedėjai realiai tenka apie penkiolikos valandų krūvis. Įtarimą kelia ir darbo užmokestis.

"Nors "ant popieriaus" rašoma, kad dirbu vienuolika valandų, tai yra nuo 9 iki 22 val., iš tiesų yra kiek kitaip. Į darbą ateinu 7.30 val. ir tik 22 val. uždarome kasą, kol suskaičiuojame pinigus, jau būna ir 22.30 val. Galiausiai nesuprantu, kam mes darbo sutartyje nurodome savo banko sąskaitas, jei paskutinis atsiskaitymas vis tiek būna grynaisiais", – svarstė pašnekovė.

"Spontaniškas nesusipratimas"

Klaipėdoje esančių parduotuvių "Grūstė" viena direktorių Arijanda Gricienė apie šį nelaimingą incidentą sužinojo iš žurnalistų.

Tiesa, ji girdėjo, kad vieno darbuotojo pirmadienį nebuvo darbe.

"Matote, pastaruoju metu keitėsi parduotuvės direktorės. Galėjo būti, kad naujas žmogus tiesiog pasiūlė ją nuvežti į ligoninę. Jeigu žmogui blogai, mes tikrai nesame suinteresuoti specialiai nekviesti greitosios pagalbos. Galbūt pati darbuotoja nepasisakė, kad prastai jaučiasi, jeigu mama atėjo ir savo ruožtu viską sureguliavo", – komentavo A.Gricienė.

Pašnekovės žodžiais tariant, tai – "spontaniškas nesusipratimas", nes į darbuotojų sveikatą bendrovė nežiūri pro pirštus.

Vis dėlto tiek vyrams, tiek moterims, jeigu jie yra sveiki, galioja tie patys prekių kilnojimo reikalavimai.

"Jei darbuotojui yra per sunku ir jis turi problemų dėl sveikatos, reikia pristatyti gydytojo pažymą. Juk mes neįlįsime į kiekvieno žmogaus vidų ir nesužinosime, ką jis gali ir ko ne. Žmogus turi pats kalbėti, kad jam per sunku, o gal reikia keisti darbą? Mūsų maisto parduotuvė – tai ne didelis prekybos centras, ypatingo kilnojimo čia nėra. Bet ir pačiam reikia save pasaugoti", – kalbėjo direktorė.

A.Gricienė taip pat paneigė kalbas apie ilgas darbo valandas.

"Ne, tikrai taip nėra, viskas yra oficialu", – sakė ji.


Šiame straipsnyje: Grūstėpasitempė nugarąatsainus požiūrisskaitytojo naujiena

NAUJAUSI KOMENTARAI

darbų sauga

darbų sauga portretas
Nesirūpina darbdaviai darbų sauga, o kai kas atsitinka, stovi prie gydytojo durų ir maldauja, kad neparašytų apie traumą darbo metu. Beje, jei matote, kad žmogus nepakelia, ar kelia netinkamai, vadinasi nepravestas darbų saugos instruktažas. Kieno pareiga tai daryti? Tikrai ne komentaruose apie tai reikia pamokslauti, o supažindinti darbuotojus su darbų saugos taisyklėmis.

mda

mda portretas
Man patinka čia komentuojančios fyfos. Tipo kokia bloga parduotuvė mes moterys turime dėžes kilnoti, tipo ko nepasamdo asilo vyro kuris kilnotų. O tai jau vyrams nugara neskauda ar ne? Fu šlikštynės. Norėjot emancipacijos, turėkit. Dirbsit lygiai su vyrais. Nesugebat dėžių kilnoti, tai ir neikite ten dirbti kur tai reikia daryti.

Tam KTU

Tam KTU portretas
Dėžėje 24 buteliai, kurio kiekvienas sveria puse kilogramo. Kas tave verčia kelti visus iš karto? O tai kas turi tuos butelius kilnoti tavo nuomone? Kraną atvaryti? Nu nesvarbu ar čia parduotuvė ar tavo namai. Nu tai jei nepakeli visos dėžės, tai keli po vieną daiktą ir neši kur tau reikia. Namie kai grindis plauni tai 12 ltr kibiro nepili pilno vandens, jei nepakeli pili puse. Jau taip prirašėte kad gaunasi jog neįmanoma dėžės alaus parduotuvėje niekur pernešti nepasinaudojus krano paslaugą.
VISI KOMENTARAI 49

Galerijos

Daugiau straipsnių