Gyventojai laukia paveldosaugininkų verdikto

Bangų gatvės 11 namo gyventojų likimą gali nulemti paveldosaugininkai. Jei specialistai pritars projektuotojų siūlymui nugriauti šį namą, nes jis esą trukdys tiesti Bastionų gatvę ir statyti naują tiltą per Danę, taip ir bus padaryta.

Bangų gatvės 11 namo gyventojų likimą gali nulemti paveldosaugininkai. Jei specialistai pritars projektuotojų siūlymui nugriauti šį namą, nes jis esą trukdys tiesti Bastionų gatvę ir statyti naują tiltą per Danę, taip ir bus padaryta.

Bastionų gatvės ir tilto planavimo darbai sparčiai juda finišo tiesės link.

Numatoma, kad jau 2018 metais bus pastatytas naujas tiltas, kuriuo automobiliai judės nuo Bastionų gatvės per Danės upę buvusio "Telekomo" pastato link.
Prieš tai planuojama nugriauti šiuo metu dar stovintį gyvenamąjį namą, esantį Bangų g. 11.

Kol negautas paveldosaugininkų leidimas, tai – tik planai, tačiau projektą prižiūrintys savivaldybės klerkai nedrąsiai užsiminė, jog žodinis paveldo sergėtojų pritarimas griauti namą jau gautas.

"Pats namas architektūriškai nėra vertingas. Žinome, kad iš Vilniaus žodinius pritarimus jau kaip ir turime", – dėstė Klaipėdos savivaldybės Urbanistikos skyriaus vedėja Mantė Černiūtė-Amšiejienė.

Pašnekovė informavo, jog šiuo klausimu su Kultūros paveldo departamento Klaipėdos teritorinio padalinio atstovais diskutuota jau anksčiau.

Tuomet uostamiesčio paveldosaugininkai pabrėžė, jog verta išsaugoti patį gatvės užstatymo tipą, o ne minėtąjį namą.

"Yra galimybė kitose vietose, kur to vertingo užstatymo nėra, atkurti jį naujais pastatais, kurie būtų pritaikyti prie aplinkos. Bet šį namą reikėtų griauti, nes ir teritorijos detalusis planas numato, jog būtent toje vietoje turėtų būti dviejų gatvių jungtis", – aiškino pašnekovė.

Klaipėdos savivaldybės Paveldosaugos skyriaus vedėjas Vitalijus Juška patikino, kad be paveldosaugininkų palaiminimo jokių veiksmų imtasi nebus.

"Šiuo metu pateikėme detaliojo plano koncepciją komisijai, kuri veikia Kultūros paveldo departamente ir yra skirta kultūros paveldo klausimams nagrinėti. Artimiausiame posėdyje šis klausimas turėtų būti svarstomas ir bus pateiktos išvados", – informavo V.Juška.

Prieš griaunant namą jį tektų perimti visuomenės poreikiams. Name gyvenančiųjų turtas bus įvertintas pagal šiuo metu galiojančius teisės aktus ir gyventojams bus sumokėtos kompensacijos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

visiems

visiems portretas
Purkštaujat čia vietoje to kad savivaldybės tinklapyje genplaną pažiūrėtumėt.

miestelėnas

miestelėnas portretas
baisiai bijau to kas slypi po sakiniu " ... per Danės upę buvusio "Telekomo" pastato link". Eismas negali baigtis ties TEO pastatu. Kaip infrastruktūra bus vystoma toliau, kaip visas transportas bus vėl nukreipiamas į H.Manto gatvę? Trūksta viso projekto užbaigtumo, vizijos. Jei visas visuomeninis ir ne tik transportas bus nukreipiamas Danės gatve, manau bus tik daugiau problemų nei dabar.

Na

Na portretas
niekaip nesuprantu, kodėl šioje vietoje? Kas abiejose tilto pusėse? Kur ir kokie keliai? Kvepia kažkuo kitu (pinigėlio paplauti?).
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

  • Mažosios Lietuvos saugomų teritorijų direkcijos lankytojų centrui – ypatinga dovana
    Mažosios Lietuvos saugomų teritorijų direkcijos lankytojų centrui – ypatinga dovana

    Dr. Saulius Bučas Mažosios Lietuvos saugomų teritorijų direkcijos lankytojų centrui įteikė ypatingą dovaną – maždaug 7 tūkst. metų senumo mezolito pabaigos kirvuką iš elnio rago. Mokslininkas rado jį parko teritorijoje, pajūrio ruo...

  • Klaipėdiečius kviečia į talką
    Klaipėdiečius kviečia į talką

    Šiemet Klaipėdą švarinti kviečiama paskutinį balandžio savaitgalį. ...

  • Lietuvos jūrų muziejuje prasideda 45-asis sezonas
    Lietuvos jūrų muziejuje prasideda 45-asis sezonas

    Lietuvos jūrų muziejus pradeda 45-ąjį sezoną, dirbdamas ne tik savaitgaliais, o nuo trečiadienio iki sekmadienio. ...

  • Atšilus orams viešose vietose lesinti paukščius draudžiama
    Atšilus orams viešose vietose lesinti paukščius draudžiama

    Atšilus orams, viešose vietose lesinti paukščius draudžiama, tai buvo galima daryti tik žiemą, dabar paukščiai turi patys ieškotis natūralaus maisto. ...

  • Bandė pasiskinti gyventojų pasodintų narcizų
    Bandė pasiskinti gyventojų pasodintų narcizų

    Joniškės gatvėje buvo pastebėta moteris, kuri, išlipusi iš savo automobilio, bandė nusiskinti praėjusių metų rudenį vietinių gyventojų pasodintus narcizus. Atlikti šį „darbą“ jai esą sutrukdė vyras, tuo met...

    1
  • Skulptūrų parke inkilai patys neatsiranda
    Skulptūrų parke inkilai patys neatsiranda

    Skulptūrų parkas, pritraukiantis vis daugiau lankytojų, sulaukia ir pastabų. Antai kažkas teigė pastebėjęs, esą parke gerokai sumažėję inkilų, o kai kurie likę – aplūžę ir nebetinkami sparnuočiams gyventi. ...

    4
  • Kiemams Klaipėdoje tvarkyti – solidi suma
    Kiemams Klaipėdoje tvarkyti – solidi suma

    Susisiekimo ministerija šiemet Klaipėdos miesto gatvių, kiemų ir juose esančių automobilių stovėjimo aikštelių bei dviračių ir pėsčiųjų takų atnaujinimui ir remontui skyrė milijonus eurų. Trečdalis šios sumos numatyta dau...

    5
  • Turto pardavimo aukcionų datos nežinomos
    Turto pardavimo aukcionų datos nežinomos

    Praėjus daugiau nei pusmečiui nuo tada, kai Turto bankas paskelbė parduosiantys buvusio kino teatro „Jūratė ir Kastytis“ pastatus, esančius Taikos prospekte, bei du namus Herkaus Manto gatvėje, Klaipėdoje, lig šiol dar neparengti j...

  • Melnragėje pasigesta informacinio stendo
    Melnragėje pasigesta informacinio stendo

    Ties įėjimu į pagrindinį Melnragės paplūdimį, Odesos promenados prieigose, pasigesta informacinio stendo, kuris buvo įrengtas vos prieš pusketvirtų metų. Paaiškėjo, jog lenta buvo nuimta atnaujinimui. ...

    3
  • „Regitros“ paslaugos buvo neprieinamos
    „Regitros“ paslaugos buvo neprieinamos

    Savaitės pradžioje daugybė vairuotojų negalėjo prisijungti prie „Regitros“ vairuotojų portalo. Vėliau pasirodė pranešimas, kuriuo patvirtinta žinia apie sutrikimą ir atsiprašymas už nepatogumus. ...

Daugiau straipsnių