Į atnaujintą Klaipėdos Senąjį turgų tikimasi pritraukti užsienio turistų

Klaipėdos savivaldybės valdoma įmonė „Naujasis turgus“ aukcione už 0,7 mln. eurų pardavė buvusią parduotuvę senamiestyje – už ją gauti pinigai bus panaudoti senojo miesto turgaus atnaujinimui – jį norima paversti patraukliu užsienio turistams, sakė turgaus vadovas.

„Turgus bus išskirtinis, ne per didelis, orientuotas į turistus, daug dėmesio skirsime maitinimui. Tokia pramoginė vieta, bet, be abejo, bus ir turgus. Senamiestyje nereikia pardavinėti daug bulvių ir morkų. Mūsų lokacija tokia, kad turistų iš kruizinių laivų keliai čia eina, o šiai dienai mes jiems nieko negalime pasiūlyti“, – BNS pasakojo turgų valdančios įmonės „Naujasis turgus“ vadovas Viačeslavas Karmanovas. 

Buvusi dviejų aukštų, 550 kv. metrų ploto parduotuvė Turgaus aikštėje kurį laiką buvo nenaudojama, naujasis jos savininkas tvarkydamas pastatą privalės laikytis architektūros reikalavimų, būdingų senamiesčiui.

Pasak V. Karmanovo, turgaus halės rekonstrukciją tikimasi pradėti 2024 metų pabaigoje, ji turėtų kainuoti apie 1,2 mln. eurų.

Gruodžio 14 dieną įvykusiame aukcione sulaukta 12 pasiūlymų, su neįvardijamu pirkėju netrukus tikimasi pasirašyti sutartį.

„Buvo 12 pasiūlymų ir jau yra laimėtojas, tikriausiai su juo kitą savaitę pasirašysime sutartį. (...) Vistiek, vieta strateginė, patraukli labai, eina į pabaigą aikštės rekonstrukcijos projektas, ji bus atnaujinta, graži. Aš manau, kad verslininkai apie tai žino“, – sakė V. Karmanovas.

Pradinė pastato kaina buvo 650 tūkst. eurų, laimėtojas už jį pasiūlė 710 tūkst. eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

uzsienietis

uzsienietis portretas
ko turistai turguje nemate? kaip bobutes "slovikuose" grybus ir uogas pardavineja? nors vien del matavimo vieneto "sloviko" verta uzeiti.

Sara

Sara portretas
Ka tu žmogeli gali pasigalinėto su prekybos centrais nebent sezoniskumas turėu išlikti arba kokios kalįdinės mugės autentiški darbai paveldo kultura amatinikai gal bobutės megstom koinėm

Joris

Joris portretas
Gal pradžiai klaipėdiečius pritraukim, tada gal ir koks užsienietis užklys. Jei atnaujinam turgų vien dėl užsienio turistų, neišlaidaukim- projektas nesėkmei pasmerktas.
VISI KOMENTARAI 23

Galerijos

Daugiau straipsnių