Į Daržų gatvę grįš automobiliai

Daržų gatvės rekonstrukcija pasiekė finišo tiesę. Nors užsienyje vis dar dairomasi gatvės grindinio akmenų, tačiau likę darbai sėkmingai juda pabaigos link.
Planuojama, kad nė neįpusėjus birželiui gatve jau riedės automobiliai.

"Darbus atliekame pagal grafiką, neturime jokių problemų nei dėl jų vykdymo, nei dėl finansavimo", – užtikrino gatvę tvarkančios įmonės "Žemkasa" vadovas Dainius Zokas.

Pašnekovas informavo, jog tiksliai pasakyti, kada gatvės rekonstrukcija bus baigta, sunku, nes būtent dabar yra sprendžiamas klausimas dėl gatvės dangos.

Gatvę siekiama atkurti kuo autentiškiau, todėl grindiniui tinkamų akmenų žvalgomasi Vokietijoje ir Kaliningrade.
Įmonės vadovas pasakojo, kad beliko sutvarkyti vos 8 metrus iš keliasdešimties metrų lietaus nuotekų tinklų vamzdyno.

Tvarkant šiuos kelis metrus, gali tekti nežymiai iškasti ir Tiltų gatvę, tačiau esą eismui tai netrukdys.

"Šis darbas užtruks vos kelias valandas. Planuojame darbuotis, kai gatvėje bus pats mažiausias automobilių judėjimas, todėl vairuotojai tikrai nesunkiai aplenks darbininkus", – užtikrino D.Zokas.

Daržų gatvėje jau spėta sudėti ir daugiau nei pusę šaligatvių bortelių, pirmoji dalis šaligatvių trinkelių taip pat jau atkeliavo ir bus montuojama šiomis dienomis.

Nuo birželio 10 d. ne piko valandomis privatiems automobiliams bus leidžiama važiuoti Tiltų gatve. Iki šio laiko bus spėta atidaryti ir Daržų gatvę.

Darbus vykdančios bendrovės vadovas patikino, kad iki šio laiko požeminiai darbai minėtoje gatvėje tikrai bus baigti, tačiau automobiliai kol kas važiuos ne grindiniu, o kuriam laikui papilta skalda.

"Kai tik gausime akmenų, vėl pradėsime darbus. Organizuosime darbus taip, kad netrukdytume judėjimo", – patikino D.Zokas.

Pašnekovo teigimu, dedant akmenis, eismas bus pasunkėjęs, tačiau bus imamasi visų reikalingų priemonių, kad gatvės pralaidumas būtų kuo didesnis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių