Įamžins L. Stulpino atminimą


Uostamiestyje bus įamžintas jūrų kapitono Liudviko Stulpino atminimas. Pirmajam Klaipėdos jūrų uosto kapitonui norima pastatyti paminklą.

Į savivaldybę dėl L. Stulpino (1923 – 1934) įamžinimo kreipėsi Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija. Statyti paminklą ketina savo lėšomis.

Pabrėžiama, kad norima sukurti patrauklų meninį objektą ir parodyti deramą pagarbą garsiausiam Lietuvos istorijoje jūrininkui, pirmajam Klaipėdos jūrų uosto kapitonui, o kartu ir jūrininko profesijai.

Klaipėdoje L. Stulpino vardas yra suteiktas mokyklai. Ant Sankryžos gatvės 7 namo, kur buvo uosto kapitono tarnyba yra jo skulptūrinis biustas. Ant L. Stulpino kapo Smiltynės kapinaitėse pastatytas antkapinis paminklas.

Nepaisant to, iniciatorių manymu esamas įamžinimas yra nepakankamas – kapinaitės ir pastatas Sankryžos gatvėje yra nuošaliose vietose.

Teigiama, kad paminklas L. Stulpinui, pastatytas pavyzdžiui prie Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos pastato būtų gera motyvacija jaunimui siekti jūrinės profesijos, o kapitonams – dirbti valstybės labui.

Dėl paminklo formos ir vietos dar nėra apsispręsta, tačiau bus siekiama, kad jis taptų traukos objektu. Pavyzdžiui Ventspilyje galima prisėsti ant suoliuko šalia kapitono skulptūros.

Miesto taryba pritarė L. Stulpino atminimo įamžinimui. Dabar bus galima skelbti paminklo projekto konkursą ir įgyvendinti sumanymą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Renatusia

Renatusia portretas
Nu i kas čia dabar do data parašyta ? Negi L. Stulpinas 11 metų tegyveno ? :D
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių