Istorinį tiltą paliko supjaustymui

Visuomenės pasipiktinimą sukėlusio sprendimo supjaustyti 1921 m. tiltą per Veiviržą ties Vilkyčiais paveldosaugininkams nepavyko atšaukti. Klaipėdos rajono tarybos patvirtinta Nekilnojamojo kultūros paveldo vertinimo taryba nusprendė neįtraukti tilto į saugotinų objektų vietinį registrą.

Tikėtina, kad komisijos nariai pabūgo tilto rekonstrukcijos darbus vykdžiusios įmonės "Lemminkainen Lietuva" pateiktos sąskaitos už sugaištą laiką ir darbų sustabdymą.

"Įdomu, bet sąskaita išrašyta ne Kultūros paveldo departamentui, nemanau, kad turėtume ją apmokėti. Nežinia kam ji išrašyta. Tai gali būti suprasta, kaip savotiškas spaudimas", – pastebėjo Kultūros paveldo departamento Klaipėdos teritorinio padalinio vyriausiasis valstybinis inspektorius Laisvūnas Kavaliauskas.

1,6 mln. eurų vertės tilto rekonstrukcijos darbus atliekančiai įmonei nuo penktadienio leista tęsti tilto ardymą. Vakar kelininkai jau pjaustė metalines tilto sijas.

Klaipėdos rajono tarybos patvirtintos Nekilnojamojo kultūros paveldo vertinimo tarybos pirmininkė Janina Valančiūtė aiškino, kad vertinimo komisijoje virė tikros aistros dėl šio tilto išsaugojimo.

"Kultūros paveldo departamentas gali įtraukti į regioninį registrą, tačiau tai daryti atsisakė. Mūsų vertinimo taryba gali siūlyti objektą įtraukti tik į vietinį registrą, tačiau tokio objekto išlaikymui lėšų turi skirti savivaldybė. Klaipėdos rajono savivaldybė neturi tokių lėšų", – aiškino J.Valančiūtė.

Kelininkai tarybą įtikino, kad tilto būklė yra prasta, jo dalys sudūlėjusios.

"Nusprendėme, kad tos dalys, kurios yra sveikos, turi būti nuimamos ir eksponuojamos šalia esančioje aikštelėje su informaciniu stendu. Tiesa, pusė aikštelės priklauso privačiam asmeniui", – pridūrė J.Valančiūtė.

Ar dėl tokio eksponato ateityje nekils ginčų, nėra aišku.

"Daugiau nei pusė šio tilto priklauso Klaipėdos rajono, o kita dalis – Šilutės rajono savivaldybei. Tačiau pastaroji neparodė jokio susidomėjimo minėtu tiltu. Specialistai įtikino, kad šio tilto negalime išsaugoti, nes čia driekiasi krašto kelias, o jiems keliami tam tikri reikalavimai", – pastebėjo J.Valančiūtė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

jusu vardas

jusu vardas portretas
Thomai , tai gal saugok ji pas save kieme, arba mokek pinigus is saves uz si rudziu gabala.

Thomas

Thomas portretas
Šis unikalus Memelio krašto tiltas turėjo būti išsaugotas .Tai istorinė vertybė .

Anonimas

Anonimas portretas
labai gerai,gal padarys tilta per kuri du automobiliai prasilenks
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių