Jachtklube – viešbutis už pusę milijono

Smiltynės jachtų uoste šiuo metu vyksta pasiruošimas darbams. Netrukus čia bus pradėtas seniai lauktas viešbučio remontas, kuris, planuojama, atsieis apie 500 tūkst. eurų.

Smiltynės jachtų uoste šiuo metu vyksta pasiruošimas darbams. Netrukus čia bus pradėtas seniai lauktas viešbučio remontas, kuris, planuojama, atsieis apie 500 tūkst. eurų.

Tikimasi, kad atnaujintas viešbutis duris atvers sulig naujo sezono pradžia, tai yra kitų metų gegužę.

Kai dešimčiai metų buvo pasirašyta nuomos sutartis su nauju operatoriumi, Smiltynės jachtklubas pajudėjo iš mirties taško.

Buvo sutvarkyti nuomai skirti sandėliukai ir aplinka, taip pat pakeista elektros instaliacija, įstatytos naujos plieninės durys, įrengta signalizacija.

Dabar imtasi infrastruktūros gerinimo darbų – bus suremontuotas viešbutis, jame įrengta kavinė. Tiesa, atnaujintas objektas veiks tik sezono metu.

Viešbutį ir kitus pastatus, esančius Smiltynės jachtų uosto teritorijoje, nuosavybės teise valdo Klaipėdos savivaldybė ir bendrovė "Dommo Nerija". Jos direktorius Giedrius Meškelė patikino, kad realūs statybos darbai prasidės jau netrukus.

"Startuosime gavę Klaipėdos savivaldybės leidimą darbams vykdyti. Viešbutį norėtume atidaryti naujo sezono pradžioje", – teigė G.Meškelė.

Anot jo, bus keičiami pastato fasadai, remontuojamas stogas, atnaujinamos vidaus inžinerinės sistemos, išorės bei vidaus apdaila.

Vienu metu viešbutyje galės apsistoti iki 104 svečių. Jų ir Smiltynės jachtų uosto klientų bei lankytojų patogumui planuojama įrengti ir kavinę. G.Meškelės žodžiais, išsprendus svečių nakvynės ir maitinimo klausimus, uostas taps patrauklia vieta regatoms, įvairioms šventėms ir renginiams.

"Taip pat planuojame įrengti skalbyklą, džiovyklą, kas ypač aktualu buriuotojams. Darbus, kuriuos galima atlikti šaltuoju metų laiku, vykdysime dabar, o kiti bus baigti pavasarį", – sakė pašnekovas.

Anot miesto tarybos nario Simono Gentvilo, džiugu, kad buriavimas Klaipėdoje atgimsta. Politikas net ketina gauti licenciją šiai veiklai vykdyti.

"Kiekvienas padorus klaipėdietis turi buriuoti. Gerai, kad atsiranda tam tinkama infrastruktūra, tik gaila, jog ją vysto ne klaipėdiečiai. Visi geriausi Lietuvos buriuotojai yra iš Kauno, tad turime kur pasistiebti", – šypsojosi S.Gentvilas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

na

na portretas
Kad judesys vyksta tai gerai, bet kai žmogus pasakė, kad čiut neprivalau buriuoti tai atsiprašau. Turiu daug naudingesnių reikalų.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių