Japonų būgnai drebino Klaipėdą

Tekančios saulės šalies muzika šeštadienį visus norinčius pakvietė į nemokamas kūrybines dirbtuves. Klaipėdoje dundėjo tradiciniai japoniški būgnai.

Šeštadienį nuo 15 val. Kūlių Vartų gatvėje, priešais Senąją turgavietę turėję koncertuoti svečiai iš Japonijos, deja, savo pasirodymo vietą dėl lietaus turėjo keisti. Koncertas vyko „Švyturio“ alaus daryklos užeigoje, kuri sunkiai talpino visus norinčius išgirsti ir pamatyti japoniškų būgnų virtuozus.

Netilpę į vidų, žmonės pasirodymą stebėjo pro langus, stovėdami lauke.

Išskirtiniu pasirodymu Jūros šventės svečius sveikino tradiciniais japoniškais būgnais – wadaiko – grojanti grupė „Daigen-gumi“.

Wadaiko, dar žinomi kaip taiko būgnai, yra tradiciniai japoniški mušamieji instrumentai, senovėje naudoti ritualinėse apeigose, vykstant mūšiams arba teatro pasirodymuose.

Dabar šiuos būgnus galima išgirsti japoniškuose festivaliuose ir būgnais grojančių trupių pasirodymuose. Tekančios saulės šalies muzika visus norinčius šeštadienį kvietė į nemokamas kūrybines dirbtuves.



NAUJAUSI KOMENTARAI

klausimas

klausimas portretas
negi visi jaunieji Kl. žurnalistai baigė žurnalistiką KU? Pasibaisėtinai skurdi jų kalba.

Inga

Inga portretas
Labai gaila kad renginys buvo viduje ir neteko galimybės išgirsti ir pamatyti. Buvo galimas sprendimas pasirūpinti scena su stogu lauke, būtų daugiau žmonių pasimėgavę reginiu.

nuvalkiotų žodžių rekordininkas.

nuvalkiotų žodžių rekordininkas. portretas
Klaipėdos žurnalistai nuolat vartoja nuvalkiotus žodžius, niekada nepirkčiau šio laikraščio, paskaitau internete. Klaipėda yra nuvalkiotų žodžių rekordininkas.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių