12 tūkst. žmonių priviliojęs Karklės festivalis pranoko lūkesčius

Savaitgalį vykęs Karklės muzikos festivalis pranoko organizatorių lūkesčius. Jame apsilankė apie 12,4 tūkst. žmonių. Rimtų incidentų išvengta, daugiausia rūpesčių kilo dėl narkotikų. 

Pranoko organizatorių lūkesčius

„Žmonių buvo tikrai labai daug. Nesitikėjome, kad šiemet sulauksime tiek festivalininkų. Lankytojų gausa labiausiai atsispindėjo šeštadienio vakarą vykusiame grupės SEL koncerte“, – pasakojo festivalio „Karklė Live Music Beach“ organizatorius Marius Tumšys.

Būtent šeštadienio vakarą vykęs SEL koncertas ir sulaukė didžiausio susidomėjimo. Iki tol festivalininkai laiką leido skirtingose zonose – vieni paplūdimyje, kiti – elektroninės muzikos klube, treti – kitose zonose pagal savo pomėgius.

„Kad ir kaip būtų keista ar nekeista, SEL pasirodymas sulaukė didžiausio dėmesio. Galima pirkti brangiausias užsienio žvaigždes tiek mūsų, tiek kituose festivaliuose, bet visi ateina pasiklausyti Egidijaus Dragūno. Tai vienas iš penkių šalies atlikėjų, kuris pritraukia į koncertus daugiausia žiūrovų“, – tvirtino M.Tumšys.

Pasak organizatoriaus, ankstesniuose festivaliuose lankytojų būdavo daugiau. Tačiau jis atkreipė dėmesį, kad 12 tūkst. yra optimalus dalyvių skaičius.

„Mūsų festivalis labai daug augti negali. Įtakos tam turi infrastruktūra: kempingas, automobilių stovėjimo vietos“, – tvirtino klaipėdietis.

Rado įvairių narkotikų

M.Tumšys džiaugėsi, kad festivalio metu išvengta rimtų incidentų. Tą patvirtino ir  policija.

Daugiausia rūpesčių kilo dėl narkotikų. Dėl disponavimo šiomis draudžiamomis medžiagomis pradėti aštuoni ikiteisminiai tyrimai.

Įtartinas medžiagas patikrų metu aptiko ir policijos pareigūnai, ir apsaugos darbuotojai. Daugiausia pas sulaikytuosius rasta po vieną ar kelias tabletes. Ant narkotinių medžiagų buvo ir skirtingi užrašai: „100“, „Plata“. Pas vieną asmenį aptikta ir baltos spalvos miltelių, kurie buvo maišelyje.

Kai kurie turėjo ir didesnį kiekį narkotikų. Apsaugos darbuotojai pas 26 metų vyrą rado 20 gelsvų tablečių. Įtarta, jog tai gali būti narkotinės medžiagos. Vyrukas prisipažino, kad tabletės priklauso jam.

Visi asmenys, pas kuriuos rasta įtartinų tablečių, miltelių, uždaryti areštinėje.

Viskas praėjo pagal planą. Rimtų incidentų neužfiksuota. Policija šiemet festivaliui skyrė dideles pajėgas.

Į incidentus reagavo operatyviai

Pirmosios festivalio dienos, penktadienio, vakarą renginio teritorijoje kilo muštynės, tačiau apsaugos darbuotojai jas operatyviai numalšino. Muštynes sukėlusiam asmeniui teko palikti renginio teritoriją.

Policijos pareigūnų pagalbos prireikė ir šeštadienio rytą, tramdant vieną įsisiautėjusį vyrą. Pastarasis sumaištį kėlė festivalio prieigose veikiančioje parduotuvėje. Vyras kliudė ant stalo padėtą bokalą, o šis nukrito šalia stovėjusiai merginai ant kojos ir sužalojo.

Medikų pagalbos nukentėjusiajai neprireikė. Vyras išvežtas į komisariatą.

„Viskas praėjo pagal planą. Rimtų incidentų neužfiksuota. Policija šiemet festivaliui skyrė dideles pajėgas, glaudžiai su mumis, apsaugos darbuotojais, bendradarbiavo. Dėjome dideles pastangas užtikrinti tvarką“, – pabrėžė M.Tumšys.

Spūsčių išvengti nepavyko

Festivalio dalyviai traukti namo masiškiau pradėjo sekmadienį po pietų. Tam tikrais momentais susidarydavo spūstys. Tačiau, anot M.Tumšio, jos nebuvo didesnės nei karštą vasaros dieną, kai daug žmonių atvyksta į paplūdimius.

„Kelias yra toks, koks yra. Dvi eismo juostos. Žmonių festivalyje daug, tad nieko nuostabaus, kad susidaro šiokios tokios spūstys, tačiau tragedijos tikrai nėra“, – tvirtino organizatorius.

Prie išvažiavimo iš festivalio teritorijos buvo siūloma naudinga paslauga – alkoholio matuokliu pasitikrinti girtumo laipsnį. Už du eurus tą buvo galima padaryti su mėgėjišku aparatu, keturis – profesionaliu, tokiu, kokį naudoja ir policijos pareigūnai.

Paslaugos teikėjai tvirtino, kad norinčiųjų pasitikrinti blaivumą prieš kelionę namo buvo daug. Pamatę, kad girtumas viršija leistiną normą, vairuotojai neskubėjo sėsti prie automobilio vairo. Pasilikdavo dar kurį laiką pramogauti ar pailsėti.

Naktį iš šeštadienio į sekmadienį jau pradėtos rinkti šiukšlės. Darbavosi apie 20-ies žmonių komanda. M.Tumšys prašė ir gyventojų pagalbos – pranešti apie vietas, jei kažkur šiukšlės dar nesurinktos. 

„Neišeina visko sutvarkyti taip greitai, kaip norime – per vieną naktį. Šiukšlių rinkimo darbai gali tęstis iki trečiadienio ar ketvirtadienio. Viską sutvarkysime. Tokia yra viena pagrindinių renginio organizavimo sąlygų“, – pasakojo M.Tumšys.


Šiame straipsnyje: Karklės festivalis 2017Karklė

NAUJAUSI KOMENTARAI

To S

To S portretas
Kadangi bilietų buvo įmanoma gauti ir po 15 eur paskutinė dieną, o kai kas ir pigiau ir nemokamai gavo iš pernai, tai daug klaipėdiečių važiavo tik į tam tikrus koncertus, todėl ir atrodė vizualiai mažiau mašinų. Reikėjo į eiles po Sel pažiūrėti :)

S

S portretas
Festivalyje buvau 5 karta. Pagal zmoniu skaiciu tikrai nebuvo 12 000, max 8000 is ko sprendziu ? Masinu, zmoniu ir palapiniu skaiciu. Kai zmoniu budavo 10 000+ eiles i Karkle budavo keliu kilometru ilgio, ir kai gatve buvo surementuota, o dabar dar kai vyksta remontas. +Sekmadieni isvaziuoti nebuvo jokios problemos, 0 eiliu... Kad zmoniu maziau, matesi ir per koncertus. Is pliusu tai kaip visada buvo gera atmosfera ir gerai praleistas laikas, tikrai super ! :). Is minusu: parkingas 10 Eur ! Su galva viskas gerai ? po 10 Lt budavo visada ir tai buvo nepigu, laukuose masina numesti...Festivalis vyko tipo tris dienas, bet sekmadieni jau buvo visi prekybininkai, pamogu teikejai dinge, 0 veiksmo aplinkui... Siais metais ryskiai pataupyta su festivaliu, bet geriau as manau pataupyta, negu kaip buvo praeitais metais... Ar vaziuosiu 2018 ? tikrai taip ! :)

balalaika is styginio ansamblio...

balalaika is styginio ansamblio... portretas
12 tukstanciu pusbeprociu.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių