Kas dairosi į uostamiesčio mero kėdę?

Klaipėdos mero postą šturmuoti jau pasirengė dauguma partijų. Nors politinės agitacijos kampanija dar neįsibėgėjo, tačiau pretendentai į miesto vadovo kėdę jau aiškiai žino, ko imtųsi ir ką žadėtų rinkėjams. Vis dėlto neretą politiką baugina pirmieji tiesioginiai mero rinkimai ir galimybė likti be valdančiosios daugumos palaikymo.

Klaipėdos mero postą šturmuoti jau pasirengė dauguma partijų. Nors politinės agitacijos kampanija dar neįsibėgėjo, tačiau pretendentai į miesto vadovo kėdę jau aiškiai žino, ko imtųsi ir ką žadėtų rinkėjams. Vis dėlto neretą politiką baugina pirmieji tiesioginiai mero rinkimai ir galimybė likti be valdančiosios daugumos palaikymo.

Registruotis neskuba

Jau beveik mėnuo, kai politinės partijos bei kandidatai gali įsiregistruoti politinės kampanijos dalyviais.
Vis dėlto Vyriausiosios rinkimų komisijos Politinės kampanijos rinkimų sąrašas aktyviai nėra pildomas.

"Politinės kampanijos dalyvių registracija baigiasi gruodžio 6 d., todėl dabar didelio aktyvumo nėra. Ir internete nelabai ką turime skelbti", – konstatavo Vyriausiosios rinkimų komisijos pirmininkas Zenonas Vaigauskas.

Pašnekovo teigimu, tikėtina, jog lapkričio pabaigoje politinės partijos, jų iškelti bei savarankiškai išsikėlę kandidatai sukrus.

Jau paviešinti daugumos partijų kandidatai į uostamiesčio mero postą pripažino kandidatūros dar neįregistravę, mat laiko dar yra.

Išlaiko intrigą

Darbo partija, kuri šios kadencijos Klaipėdos savivaldybės taryboje turėjo du mandatus, vis dar svarsto, ką pasiųsti į mūšį dėl vietos Klaipėdos rotušėje, tačiau savąjį kandidatą žada paskelbti jau šį trečiadienį. Savaitgalį šį klausimą išspręsti buvo užsibrėžę ir Rusų aljanso nariai.

Partijos atstovas Viačeslavas Karmanovas nebuvo linkęs atskleisti dviejų svarstomų kandidatų pavardžių, tačiau patikino, jog bus ieškoma paties stipriausio ir geriausio kandidato.

Rusų aljanso kandidato pavardę planuojama paskelbti antradienį.

Apie mero postą svarsto ir šalies vadovu mėginęs tapti Naglis Puteikis. Tiesa, šis kandidatas dar svarsto ir kandidatavimo galimybę sostinėje.

Labai nori būti meru

Dėl savojo kandidato jau apsisprendė, tačiau pagal nustatytas procedūras to dar nepatvirtino Lietuvos rusų sąjunga.

Sąjungos Klaipėdos skyriaus pirmininkas Viačeslavas Titovas informavo, jog veikiausiai miesto vadovo pareigų sieks jis. Politikas pripažino, jog mero regalijos jį labai vilioja.

"Aš tikrai labai noriu būti meru. Manau, kad daug gerų daiktų padaryčiau", – neslėpė V.Titovas.

Politikas pridūrė, jog sėkmės atveju uostamiestyje nebeliktų socialinės nelygybės bei, jo teigimu, trečiarūšių žmonių, o Klaipėda būtų sugrąžinta jos gyventojams.

Kitų politinių partijų jau įvardytų kandidatų galbūt būsimas miesto vadovas vertinti nebuvo linkęs. Jo teigimu, tai turės padaryti klaipėdiečiai, o kandidatas juos tiesiog tik gerbia.
Mero kėdės atkakliai sieksiantis V.Titovas pripažino, jog galimybė likti vienam be valdančiosios daugumos savivaldybės taryboje – reali.

Vis dėlto tai kandidato negąsdina, mat jis vis tiek siektų sukurti bendražygių komandą.

"Juk vis tiek meras skirs administracijos direktorių", – svarstė Lietuvos rusų sąjungos kandidatas.

Vienas pats neoperuoja

Tiek, kiek ir Lietuvos rusų sąjunga, taryboje mandatų turi partija "Tvarka ir teisingumas".

Ši politinė jėga viena pirmųjų Klaipėdoje įvardijo kandidatą į miesto vadovus. Jis – medikas Artūras Razbadauskas.
Vienoje uostamiesčio ligoninių dažnai operuojantis politikas patikino turintis nemažai planų, kaip keistų miestą ir netgi rimtai svarsto galimybę merui iš miesto rotušės persikelti dirbti atgal į savivaldybės pastatą, mat politikai turi nuolatos komunikuoti.

Nors tiesioginius mero rinkimus A.Razbadauskas ir vertina teigiamai, esą tai – dar viena tiesioginės demokratijos išraiška, tačiau likti be politinio palaikymo nenorėtų.

"Žmonės patys turi pasakyti, o ne valdžia spręsti. Iš tiesų tai sunkiai patikėčiau, kad mūsų partija nepraeitų rinkimų, tačiau teoriškai tokia galimybė yra. Politika yra kompromisų menas, todėl bandyčiau jų ieškoti. Esu chirurgas, vienas juk neoperuoju", – palygino kandidatas.

"Tvarkietis" pastebėjo, kad jau kitų metų kovą užvirsianti kova dėl mero kėdės nebus lengva, mat šiuo metu jau kandidatais pasiskelbę asmenys – rimti konkurentai.

"Tos jėgos, kurios jau dirbo šioje kadencijoje, – tikrai stiprūs kandidatai. Galbūt mažiau patirties miesto politikoje turi Agnė Bilotaitė, tačiau ji aktyviai įsitraukusi į valstybinę politiką, tai taip pat yra labai reikalinga", – konstatavo medikas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

to įdomu

to įdomu portretas
kai pas patį toks trumpas protas , ką gali paaiškinti kas yra ūkiškumas, manau beviltiška . siūlau lavintis :)

uztekst tu konservu

uztekst tu konservu  portretas
tik ne konservai

idomu

idomu portretas
kaip atrodo tie ukiski kandidatai? gal i darba eina su kakinais cebatais? ar ka tik griovius su kastuvu kases? ar karves ukyje melzes? jau pradedat agituoti? dar ankstoka:)
VISI KOMENTARAI 15

Galerijos

Daugiau straipsnių