Kas mokės kompensacijas už Kuršių nerijoje nugriautus pastatus?

Kuršių nerijoje esančių statinių savininkai ruošiasi teismams. Vyriausybei nutraukus Kuršių nerijos nacionalinio parko tvarkymo plano pakeitimų derinimą, teks vykdyti teismų sprendimus – griauti pastatus, o išlaidas ir patirtus nuostolius prisiteisti iš valdžios institucijų.

Prieš maždaug penkiolika metų statybų leidimai buvo suderinti ir išduoti. Tačiau dabar šie pastatai Kuršių nerijoje laikomi nelegaliais, nes prieš daugiau nei dešimtmetį peržiūrėjus dokumentus, paaiškėjo, kad išduodant leidimus padaryta klaidų. Tada teismas nusprendė, kad pastatai turi būti nugriauti, o valdžia iš mokesčių mokėtojų kišenės jų savininkams už tai privalės atlyginti patirtą žalą.

Siekdama išvengti  išlaidų, praėjusios kadencijos Vyriausybė inicijavo Kuršių nerijos nacionalinio parko tvarkymo plano pakeitimus, kurie leistų su savininkais sudaryti taikos sutartis. Tačiau kaip turėtų atrodyti naujasis planas, Kultūros paveldo departamentas ir Valstybinė saugomų teritorijų tarnyba taip ir nesutarė, tad  vyriausybė nusprendė nuo kitų metų vasario plano derinimo procedūras nutraukti ir palikti galioti 2012 m. planą, pagal kurį ten statinių būti negali. Jų savininkai jau dabar vertina turtą ir sako reikalausiantys kompensacijų. Skaičiuojama, kad jos gali siekti apie 20 milijonų eurų.

Plačiau apie tai – Augusto Stankevičiaus reportaže.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Krokas

Krokas portretas
Jus geriau statybu ledimui ruoskites o ne duoti i teisma :D

Anonimas

Anonimas portretas
> jk Pliur , pliur ,pliur- pastatai pastatyti teisėtai, su visais reikiamais leidimais , oficialiai priduoti, registruoti registrų centre, pirkėjai pirko būstus teisėtai , notarai patvirtino ,o tu mokėsi nes gyvename durnių laive.

jk

jk portretas
jokių kompensacijų neturėtų būti nes pastatai buvo akiplėšiškai nelegaliai pastatyti...
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių