Klaipėda pirmą kartą aplenkė Rygą

Klaipėdos uoste penktadienį švartuojasi paskutinis šiemet kruizinis laivas. Teigiama, kad šis kruizinės laivybos sezonas buvo itin sėkmingas.

Klaipėdos uoste penktadienį švartuojasi paskutinis šiemet kruizinis laivas. Teigiama, kad šis kruizinės laivybos sezonas buvo itin sėkmingas.

Gegužės pradžioje pirmasis šiemet į Klaipėdos uostą įplaukęs kruizinis milžinas „Costa Pacifica“ pradėjo vieną iš sėkmingiausių kruizinės laivybos sezonų Klaipėdoje. Iki šiandienos į Lietuvos uostamiestį kruiziniai laivai užsuko 62 kartus. Dviem daugiau jų yra buvę tik prieš septynerius metus. Šiemet sulaukta 57 tūkst. kruizinių turistų, tai yra net 74 proc. daugiau nei pernai.

Beje, Klaipėda kruizinių laivų skaičiumi šiemet pirmą kartą aplenkė Rygos uostą – ten viešėjo penkiais laineriais mažiau, tačiau keleivių jais atplaukė daugiau – 72 tūkst.

Pasak turizmo specialistų kruiziniai turistai Klaipėdoje ypač giria siūlomas ekskursijas ir gidų profesionalumą, pasigenda vadinamosios pirkinių gatvės, valiutos keityklų ir bankomatų senamiestyje. Tikimasi, kad kitąmet, įvedus eurą, bent ši problema bus išspręsta.

Kitų metų kruizinės laivybos sezonas greičiausia bus ne prastesnis nei šiemet – atplaukti į uostamiestį jau yra užsiregistravę 47 laivai. 2016 metų sezonui pateikta 10 paraiškų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

RK..

RK.. portretas
Kur menkystų šūksniai - "Klaipėdoje turistams nėra ką veikti"?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių