Klaipėdiečiai vėl mins už Klaipėdą

Uostamiesčio gyventojai ir šiemet bursis kelionėms dviračiais ir priims „Europos dviračių iššūkį 2017“. Siekti pergalės Klaipėdai galima ir grupėmis, ir pavieniui.

Jau ne pirmą pavasarį uostamiesčio gyventojai priima „Europos dviračių iššūkį“ ir „numintu“ atstumu siekia aplenkti kitus iššūkį priėmusius Europos miestus.

Prisijungti prie miesto komandos galima į savo išmanųjį telefoną parsisiuntus nemokamą programėlę „Naviki“.

Rinktis gamtai draugišką kelionės priemonę bei sveiką gyvenimo būdą skatinantis projektas vyks gegužės 1–31 d. Prisijungti prie komandos galima iki pat paskutinės iššūkio dienos.

Nors iššūkis mestas vos prieš kelias dienas, kai kurie klaipėdiečiai jau įveikė stebinančius atstumus.

Klaipėdos miesto visuomenės sveikatos biuro visuomenės sveikatos specialistė Evelina Daujotienė teigė, kad vienas iššūkio dalyvių jau numynė apie 110 km.

Viliamasi, kad gegužei įsibėgėjant ir dalyvių, ir jų įveiktų kilometrų skaičius pastebimai padidės.

Šiemet iššūkio dalyviai bus kviečiami ir į nemokamas pažintines ekskursijas po Klaipėdą dviračiais.

Iš viso numatomos trys ekskursijos. Gegužės 11 d. dviračiais bus keliaujama šalia Danės upės. Numatomas ekskursijos trasos ilgis – 16 km.

Gegužės 23 d. ir 31 d. gyventojai bus kviečiami į ekskursijas dviračiu po šiaurinę miesto dalį. Šių ekskursijų trasos ilgis – 20 km.

Į ekskursijas registracija yra būtina.

Ekskursijų metu bus sustojama prie tam tikrų svarbių uostamiesčio objektų, bus pasakojama Klaipėdos istorija.

„Tai bus proga aktyviai leisti laisvalaikį ir prisijungti prie iššūkio. Jis tęsis tik mėnesį laiko, tačiau tikimės, kad ne tik vienam mėnesiui klaipėdiečiai rinksis šią aplinkai palankią transporto priemonę“, – teigė E.Daujotienė.

Netrukus turėtų startuoti ir „Judriausios įmonės“ konkursas. Visos šiame konkurse norėsiančios dalyvauti įmonės bus kviečiamos prisijungti ir prie „Europos dviračių iššūkio 2017“ bei už tai gaus nemažai balų.

Praėjusiais metais uostamiesčiui sekėsi gana neblogai, todėl tikimasi, kad ir šiemet gyventojai aktyviai priims iššūkį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

oho

oho portretas
vienai Ištikimai klaipėdietei stogo čerpės byra ir ji nesiorentuoja realybje.Įdomu čia LEZ o oro teršalų normos ribose pasekmė ar Melnragės naftos smarvės kaifas?

Ištikima Klaipėdietė

Ištikima  Klaipėdietė portretas
Mes, Klaipėdiečiai, esame stiprūs, užsigrūdinę, ir ryžtingi, sportiški žmonės, Mes turime JŪRA, BALTIJOS GRAŽIĄJĄ JŪRĄ, todėl mes mažiau ir sergame, užsigrūdinę ir sveikesni žmonės. KLAIPĖDA, aš už TAVE, Gyvuok ir būk tvirta, laiminga ir SVEIKA.MŪSŲ KLAIPĖDA. VISADA BUVO IR BUS PIRMA.Mes mylime Baltija, Klaipėda visada buvo mūsų meilės Baltijos jūros miestas.

Už  portretas
Klaipėdą nieko nereikia daryti.Ji pati pasidarys viską ką reikia.O va KLAIPĖDAI tai tikrai reikėtų bent kažką gero duoti
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių