Klaipėdiečiams – pigesnė šiluma

Artėjant šildymo sezono pabaigai, klaipėdiečiai už šilumą mokės mažiau. Nuo balandžio uostamiesčio gyventojams energija atpigs beveik 14 proc. Didžiausios įtakos tam turėjo nepriklausomi gamintojai.


 

Artėjant šildymo sezono pabaigai, klaipėdiečiai už šilumą mokės mažiau. Nuo balandžio uostamiesčio gyventojams energija atpigs beveik 14 proc. Didžiausios įtakos tam turėjo nepriklausomi gamintojai.

Nuo balandžio klaipėdiečiams viena kilovatvalandė kainuos 5,44 euro be pridėtinės vertės mokesčio. Pastarasis gyventojams yra lengvatinis ir siekia 9 proc.

Įmonės „Klaipėdos energija“ duomenimis, šiluma atpigs 13,8 proc. – palyginti su kovu, 0,87 euro.

Didžiausios įtakos šilumos kainos mažėjimui turėjo 31,1 proc. atpigusi šiluma, kuri superkama iš nepriklausomų gamintojų.

Manoma, kad pastarieji sumažino kainas, nes artėja šildymo sezono pabaiga ir jie pradėjo konkuruoti tarpusavyje. Tokios tendencijos yra kasmet.

Mažesnei šilumos kainai uostamiestyje įtakos turėjo ir 8,5 proc. atpigusios gamtinės dujos.

Sausį, vasarį ir kovą šilumos kaina uostamiestyje stipriai nekito. Pirmąjį metų mėnesį ji siekė 6,13 euro už kilovatvalandę be pridėtinės vertės mokesčio.

Vasarį šilumos kaina buvo 0,32 proc. mažesnė nei sausį. Ji siekė 6,11 euro už kilovatvalandę be pridėtinės vertės mokesčio.

Kovą šilumos kainos kitimas buvo labiau pastebimas. Ji išaugo 3,27 proc. ir siekė 6,31 euro už kilovatvalandę be pridėtinės vertės mokesčio.

Balandį įsigaliosianti šilumos kaina yra 11,67 proc. mažesnė nei praėjusių metų tą patį mėnesį.

Įmonė „Klaipėdos energija“ išlieka pigiausiu šilumos tiekėju uostamiestyje.

Nuo balandžio bendrovės „Lamberta“ klientams kilovatvalandės energija atsieis 7,91 euro už kilovatvalandę be pridėtinės vertės mokesčio. Ši kaina yra 45,4 proc. didesnė nei ta, už kurią šilumą vartotojams tiekia įmonė „Klaipėdos energija“.

Klaipėdos laisvojoje ekonominėje zonoje šilumą tiekia įmonė „Miesto energija“. Viena kilovatvalandė jos tiekiamos šilumos atsieina 14,10 euro be pridėtinės vertės mokesčio.

Ji yra pustrečio karto didesnė nei bendrovės „Klaipėdos energija“ tiekiamos šilumos kaina.

Balandis paprastai būna paskutinis šildymo mėnuo uostamiestyje. Oficiali sezono pabaiga dažniausiai skelbiama šio mėnesio viduryje. Tai daroma, kai tris paras iš eilės vidutinė temperatūra siekia ne mažiau nei 10 laipsnių šilumos.

Klaipėdoje šildymo sezonai baigti

2004 m. – balandžio 19 d.

2005 m. – balandžio 18 d.

2006 m. – balandžio 25 d.

2007 m. – balandžio 16 d.

2008 m. – balandžio 24 d.

2009 m. – balandžio 14 d.

2010 m. – balandžio 26 d.

2011 m. – balandžio 21 d.

2012 m. – balandžio 20 d.

2013 m. – balandžio 22 d.

2014 m. – balandžio 18 d.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kmedija

kmedija portretas
Visiska komedija!!! "Energija" sildyma mazina, kai jau sildymo sezonas i pabaiga, kada ateis kitas sildymo sezonas, pabrangs, taip jau buna visada... Tik va, dar visiems sildyma administruojantiems reikia susimoketi. Paskaiciuokite kokie kastai, kai imkim imone sobo reguliuoja sildyma ir esant pliusinei temperaturai, su atidarytais langais, bute 23 laipsniai! Reikia jiems skambinti, papildomai mokestis, prasyk, kad mazintu siluma, dar jie nepaiso,(klaipedoje apskritai, viesasis sektorius yra izulus, nesuinteresuotas dirbti zmogui, su savom emocijom, kas labai neprofesionalu - nesiskaito su zmogum) turi i savaite skambinti po kelis sykius ir ne vienas butas is namo... Zodziu jeigu energija mazina kainas, tai kiti atsiima su kaupu, kaip buvom mulkinami, taip ir esam...

c

c portretas
tai, kad visai nešildo, mano namuose radiatorius kartais visai šaltas

piliete

piliete portretas
Kaip nori Klaipedos energija taip ir reguliuoja. Nori daugiau uzsidirbti kelia beprotiskai kainas. Vasaris trumpas menuo ir nesaltas, o saskaitos uz sildyma baisios. Dabar reiskia atpigs balandzio men., kai sildymas baigiasi. Nera tvarkos Vyriausybei nusispjaut i zmones, o besociams vis maza.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių