Klaipėdiečius piktina atliekų krūvos

Klaipėdiečių kiemuose iš įprastų vietų patraukus konteinerius jose gyventojai jau sumetė kalnus šiukšlių, kurie šalinami gana vangiai.

Atliekų konteineriai iš aikštelių perstumti prie gatvių ir įvažiavimų į kiemus, kad vežėjai galėtų išvežti šiukšles.

Tačiau tokie veiksmai sukėlė dar didesnių problemų. Buvusiose konteinerių aikštelėse susikaupė sunkiai įsivaizduojami šiukšlių kiekiai. Atliekų kalnai jau padengti sniegu, tačiau jie nuolat didėja. Todėl klaipėdiečiai sunerimo, kad šiukšlės iš kiemų nebus pašalintos iki pavasario, o atšilus orams pasklis smarvė ar net gali prasidėti žiurkių atakos.

„Galima pajuokauti, kad šiukšlių kalnai bus užsnigti ir užsikonservuos iki pavasario, tačiau juokai jau nebeima. Neįsivaizduoju, kokių priemonių reikia imtis, kad valdininkai atkreiptų dėmesį į šią problemą“, - piktinosi klaipėdietis Aidas Rakštys.

Jis neseniai į savivaldybę atsinešė kelis šiukšlių maišus, nes jų nebebuvo įmanoma išmesti į perpildytus konteinerius. Jam tokia akcija pavyko pasiekti savo tikslą.

Savivaldybės valdininkai ir atliekų vežėjai sutarė, jog konteineriai bus patraukti prie gatvių, kad juos būtų galima išvežti.

„Namų valdos turėjo įspėti gyventojus, skelbimai informuoti, jog konteineriai bus patraukti. Matyt, trūksta žmonių sąmoningumo. Jie nenori paėjėti tolėliau iki naujos konteinerių vietos“, - savivaldybės Aplinkos kokybės skyriaus vedėja Rasa Povilanskienė tikino, jog problemų sukėlė patys gyventojai.

Daugiausia namų valdų Klaipėdoje valdančios bendrovės „City Service“ Klaipėdos regiono vadovas Mindaugas Genys tvirtino, jog gyventojai apie pokyčius buvo tinkamai informuoti – schemos su naujomis konteinerių vietomis pakabintos ne tik laiptinėse, bet ir ant namų laukųjų durų.

„Yra tokių žmonių, kurie šiukšlių maišus meta pro langus, tad nenuostabu, jog kai kurie gyventojai tingi eiti į patrauktų konteinerių. Kiemsargiai renka tuos paliktus maišus, neša juos į konteinerius. Tačiau tikrai nebus taip, kad valytojai paims atliekas iš žmonių rankų“, - aiškino M.Genys.

R.Povilanskienė tikino, jog atliekų krūvas turi sutvarkyti daugiabučių namų administratoriai, tad į juos gyventojai ir turėtų kreiptis.

„Savivaldybė sako, savivaldybė žino. Mes jau valome ir valysime. Be to, senosiose konteinerių aikštelėse įkalsime lenteles, kuriose bus prašoma nemesti šiukšlių, o jas nunešti iki konteinerių“, - apie auklėjamąsias priemones pasakojo M.Genys.

Jis taip pat patikino, jog nei iš gyventojų, nei iš savivaldybės už šiuos darbus pinigų nebus reikalaujama.

Teigiama, kad konteineriai į senąsias vietas bus grąžinti, kai nutirps sniegas.


Šiame straipsnyje: šiukšlės

NAUJAUSI KOMENTARAI

Aidas Rakštys

Aidas Rakštys portretas
2010-12-31 atliekos vežamos nebuvo. Jokios informacijos apie konteinerių perkėlimą nemačiau. Konteineriai buvo perkelti, sutinku, bet atliekos kurios per savaitgalį viršijo konteinerius buvo paliktos jų vietoje ir tik žiniasklaidos, bei mano skambučių į atitinkamas institucijas dėka jos buvo pašalintos. Klausimas: Ar KRATC ir valdos neturėtų būti savarankiškos, ar jos dirba tik pagal skundus? O ką tikrina savivaldybės sukurtos komisijos ar ir jos dirba tik pagal skundus ar jau nebe pajėgia atlikti savo pareigų?

Senutis

Senutis portretas
Iki šiol buvau įsitikinęs, kad šiukšlių neišveža dėl to, kad neprivažiuoja prie sąvartynų, nes daugumoje vietų prie šiukšlių krūvomis pavirtusių konteinerių privažiuoti tikrai galima be jokio vargo net su lengvaisiais automobiliais. Gėda miestą tvarkančioms organizacijoms...

kamstelis

kamstelis portretas
musu namo konteineriai pastoviai stovi ant gatves, bet pilni iki ,,ausu'', nes greideriai uzverte sniegu
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių