Klaipėdoje delfinų dar teks palaukti

Delfinų pasiilgę Lietuvos jūrų muziejaus lankytojai jau gali susitaikyti su mintimi, jog šiemet veikiausiai šių žinduolių pasirodymų neišvys.

Delfinų pasiilgę Lietuvos jūrų muziejaus lankytojai jau gali susitaikyti su mintimi, jog šiemet veikiausiai šių žinduolių pasirodymų neišvys.

Nors anksčiau buvo planuota, jog 6–7 delfinai iš Graikijos į Klaipėdą bus parskraidinti birželį ir jau per Jūros šventę surengtas jų pasirodymas, tokiems planams nebuvo lemta išsipildyti.

"Dabar manome, kad dalis Graikijoje laikinai įkurdintų mūsų delfinų geriausiu atveju į Klaipėdą grįš rugsėjo pabaigoje. Jau baisu ką nors ir planuoti, nes vis žadame, žadame, tačiau dėl ne nuo mūsų priklausančių aplinkybių pažadų nepavyksta ištesėti. Tačiau realiai tikėtina, kad šiemet pasirodymai nevyks, nes gyvūnai dar turės ir aklimatizuotis", – teigė Lietuvos jūrų muziejaus direktoriaus pavaduotoja Rūta Mažeikienė.

Delfinų į Klaipėdą kol kas negalima parskraidinti, nes dar tinkamai neįrengtas delfinariumas, tad nebūtų, kur gyvūnų apgyvendinti.

"Statybos – toks reikalas, kad labai sunku ką nors prognozuoti. Niekas nėra kaltas, kad darbai užsitęsė ir vyksta ne pagal suplanuotą grafiką. Darbininkai tikrai pluša iš širdies", – tikino R.Mažeikienė.

Darbai užsitęsė todėl, kad buvo pakoreguotas projektas, teko laukti, kol iš JAV ir Tailando bus atgabenta akrilo – skaidrios medžiagos, kuria bus padengti pagrindinio delfinariumo kraštai, kad žiūrovai delfinus galėtų matyti ne tik virš vandens, bet ir po juo.

Darbų skubą apsunkina ir tai, jog delfinariumo pastatas stovi ant nestabilaus grunto.

"Delfinariumo rekonstrukcija yra labai sudėtingas ir atsakingas projektas, todėl norime, kad darbai būtų atlikti kuo kokybiškiau. Geriau jau šiek tiek uždelsti, bet kad paskui nereikėtų graužtis", – įsitikinusi pašnekovė.

Šiuo metu darbininkai rekonstruoja pagrindinį delfinariumo pastatą, kuris statytas beveik prieš 40 metų.

Numatyta, jog po rekonstrukcijos pastatas bus labiau pritaikytas ir delfinams, ir žiūrovams – sutvarkyta salė, bilietų kasos, kavinė, tualetai, pagrindinis baseinas, vandens ruošimo sistemos, pakeista salės įranga pasirodymams rengti.

Šiuo metu Graikijoje, viename privačiame zoologijos sode yra įkurdinti 14 Lietuvos jūrų muziejui priklausančių delfinų.

Prieš trejus metus į svečią šalį iš Klaipėdos buvo išskraidinta 11 žinduolių – Graikijoje jie susilaukė trijų palikuonių.

Planuojama į Klaipėdą parskraidinti 6–7 delfinus, nes daugiau į rekonstruotą delfinariumą tiesiog netilps.

Kol kas viešai nesvarstoma, kada į Klaipėdą galėtų grįžti visi delfinai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

klaipediete

klaipediete portretas
Paiilgom delfinu pasirodymų.Geru darbu jums.Lauksim.

Juozas

Juozas portretas
Sklando gandai,kad tų delfinų Graikija neatiduoda Lietuvai,ar kas girdėjot ką nors rimčiau apie tai?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių