Klaipėdoje pradės dygti naujasis komisariatas

Kauno gatvėje rengiamasi pradėti statyti naują Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato pastatą. Teritorija, kurioje jis išdygs, aptverta, vyksta paruošiamieji darbai.

Anot įmonės, statančios naująjį komisariato pastatą, statybos direktoriaus Dariaus Urbono, jau yra iškelti aukštos įtampos elektros kabeliai, kurie trukdė darbams.

Iškirsti medžiai, kurie augo vietoje, kur numatyta statyti naująjį komisariatą.

„Stengiamės išsaugoti medžius. Pašalinome tik tuos, kurie trukdė“, – tvirtino vadovas.

D. Urbono teigimu, artimiausiu metu bus pradėti žemės kasimo darbai, pradėti kloti pastato pamatai. Planuojama, kad po dviejų savaičių – rugpjūčio 2-ąją vyks kapsulės betonavimo ceremonija.

„Viskas vyksta pagal planą“, – teigė vadovas.

Pagal sutartį naujasis komisariato pastatas turi būti užbaigtas iki kitų metų pabaigos.

Projekte yra numatyta, jog išdygs trys susieti pagal paskirtį ir sublokuoti pastatai: policijos komisariatas, areštinė ir antžeminė daugiaaukštė automobilių saugykla.

Suplanuota, kad administracinis pastatas bus penkių aukštų. Jo plotas sieks 14 tūkst. kvadratinių metrų. Areštinė bus trijų aukštų. Jos plotas sieks 2,2 tūkst. kvadratinių metrų.

Antžeminis garažas bus keturių aukštų. Tačiau pastarasis, anot Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininko Benono Ivanausko, pirmojo etapo metu nebus statomas.

„Dabar neturime tiek lėšų, tačiau planų neatsisakome. Daugiaaukštė automobilių saugyklą statysime vėliau. Gal kai bus pastatytas komisariatas aikštelę nuomosimės iš greta esančio prekybos centro. Dabar vyksta derybos“, – pasakojo viršininkas.

Į naująją komisariato pastatą bus sukelti įvairiose Klaipėdos vietose „išsibarstę“ policijos padaliniai.

Dabartinėje vietoje liktų tik Pirmasis Klaipėdos policijos komisariatas ir Antrojo policijos komisariato Viešosios policijos skyrius. Siekiama, kad žmonėms būtų patogiau kreiptis į policiją.

Projekte taip pat numatyta pastatyti inžinerinius tinklus, sutvarkyti sklypą, įrengti automobilių stovėjimo vietas, kompleksą aptverti ir apšviesti.

Naujojo komisariato statybos atsieis 63 mln. litų.

Šiuo metu Klaipėdos apskrities vyriausiasis policijos komisariatas įsikūręs Jūros gatvėje esančiame istoriniame daugiau nei 150 metų senumo pastate. 19 amžiuje čia veikė teismo įstaigos ir kalėjimas.

Teigiama, kas šis pastatas yra avarinės būklės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
„Viskas vyksta pagal slapta planą“, – teigė vadovas.

Kauno gatve

Kauno gatve portretas
Gerbiamieji ponios ir ponai, daugiau nei tris mėnesius vyksta nelegali statyba Klaipėdoje Kauno gatvėje Sanitarinei Apsaugos Zonoje. Pažeistos visus įstatymus ir niekam nieko nerūpi. Susidaro įspūdis, kad tai yra gerai apgalvota pareigūnu sąmokslas. Tokie veiksmai yra nepriimtini demokratinėje valstybėje ir yra visi korupcijos požymiai. Pagal įstatymą, neteisėtos statybos turi būti panaikinta bet kuriuo metu ir kuo anksčiau tai atsitiks, tuo daugiau valstybiniu lėšų bus išsaugota.

Anonimas

Anonimas portretas
Kauno gatvėje tesėsi neteisėta statyba.Pažeistos daug įstatymu.Beveik nebuvo viešumo.Gyventojai nebuvo tinkamai informuoti apie statybos.Informacijai,kuri buvo žiniasklaidoje, pateikiama klaidinga informacija apie statybos vietos.Bendrajam plane visai nėra jokios informacijos apie statybos.Yra nurodita tik dviračio takelis nuo Baltijos prospekto iki Kauno gatves,kuri turėjo praeiti kaip tik tuoj pačioj vietoj, kur vyksta neteisėta statyba.Be to noriu pabrėžti tai,kad iki detaliojo plano patvirtinimo dėl statybos jie turėjo busimos statybos vietoje įrengti informacini stendą,kur turėtų būti informacija apie statybos planus ir kontaktinę informaciją. Kuo nebuvo padaryta. Viskas padaryta slapta.Yra ir daug kitu įstatymu pažeidimu.Kokių rezultatų reikėtų tikėtis jei skundai yra siunčiami nagrinėti tiems atsakingoms institucijoms,kurie pažeidžia ta pačia įstatymą, ir niekas nenori klausyti musu,gyventuoju nuomone.Mes skaitom kad išvadai kompetentingų institucijų yra vienpusios ir šališkos.
VISI KOMENTARAI 17

Galerijos

Daugiau straipsnių