Klaipėdos autobusuose filmuojami chuliganai

Chuliganiškas keleivių elgesys miesto autobusuose fiksuojamas, tad kaltininkams tenka atsakyti už padarytą žalą.

Klaipėdos autobusų parko vadovė pasiskundė policijai apie tai, kad paskutiniąją gegužės dieną nežinia, ko supykęs vaikinas išspyrė autobuso duris.

Pasirodo, tai nutiko 8-ojo maršruto autobusui, kai jis sustojo „Arenos“ stotelėje. Būrelis autobuso laukusių keleivių sulipo.

Grupė jaunuolių, stoviniavusi atokiau, nekreipė į jį dėmesio. O kai vairuotojas uždarė duris, vienas vaikinas pribėgo ir spyrė į stiklines autobuso duris. Stiklas sudužo.

Vairuotojas tuojau pat pranešė apie įvykį policijai ir apibūdino chuliganus. Pasak jo, spyręs į duris vaikinas yra tamsaus gymio.

Netrukus policijos patruliai sulaikė tris bėglius ir pristatė juos į policijos komisariatą. Kuris iš jų spyrė ir taip padarė 950 litų žalą, pareigūnai dar aiškinasi.

Pasak Autobusų parko Pervežimo skyriaus vadovo Vaido Ramanausko, tai ne pirmas atvejis, kai taip įžūliai niokojamas autobusas, tačiau panašios situacijos būna retos.

Kur kas dažniau keleiviai konfliktuoja ir padaro žalos būdami autobuse. Neretai jauni keleiviai būna nepatenkinti, kai vairuotojas jiems pareiškia pretenzijas dėl nepažymėto ar neįsigyto bilieto.

Neseniai tamsiu paros metu pastebėjęs, kad keli vaikinai nepasižymėjo bilieto, pareiškė nevažiuosiąs toliau, kol jie nesumokės arba neišlips.

Vairuotojui teko išklausyti laviną keiksmažodžių, galiausiai jaunuoliai stvėrė pluoštą bilietų ir paspruko. Tačiau jie nė neįtarė, kad autobuso viduje yra sumontuotas vaizdo registratorius, fiksuojantis įvykius autobuse, tad pagal šį vaizdo įrašą ketinama nustatyti šiuos žmones.

„Daugelis autobusų jau važinėja su tokiais registratoriais, beje fiksuojamas vaizdas ne tik viduje, bet ir išorėje“, – pasakojo V.Ramanauskas.

Beje, naktiniuose autobusuose kol kas chuliganiškų išpuolių kol kas nebūta.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių