Klaipėdos Pajūrio gatvėje atsiras dvi naujos žiedinės sankryžos

Nors Klaipėdoje kai kurias žiedinės sankryžas ketinama naikinti, tačiau neatsisakoma planų įrengti ir naujų.

Nors Klaipėdoje kai kurias žiedinės sankryžas ketinama naikinti, tačiau neatsisakoma planų įrengti ir naujų.

Du vadinamieji žiedai turėtų atsirasti Pajūrio gatvėje – į tokią sankryža rekonstruotas susikirtimas su Klaipėdos gatve ir išvažiavimas į magistralinį kelią Klaipėda-Palanga.

Tik tokius reikalavimus išsakę Saugaus eismo komisijos nariai, trečiadienį pritarė pateiktiems Pajūrio gatvės rekonstrukcijos projektiniams pasiūlymams.

Projektuotojai siūlė gatvę rekonstruoti joje įrengiant keturias eismo juostas ir tik vieną žiedinę sankryžą su Klaipėdos gatve.

Tačiau Klaipėdos savivaldybės Statybos ir infrastruktūros plėtros skyriaus vedėja Violeta Staskonienė informavo, jog „Klaipėdos regiono kelių“ atstovai pageidauja, kad vadinamasis žiedas būtų įrengtas tie ta vieta, kur Pajūrio gatvė atsiremia į Klaipėdos-Palangos kelią.

„Jei antrojo žiedo nenumatysime, Lietuvos automobilių kelių techninė komisija tiesiog nepritars rekonstrukcijos projektui, negausime pinigų“, - antrino Klaipėdos savivaldybės Miesto ūkio departamento direktorius Liudvikas Dūda.

Ir projektuotojai pritarė, jog žiedinės sankryžos yra saugiausios, tačiau ir jas projektuoti, ir įrengti kainuoja brangiau, todėl ir nesiūlyta eiti šiuo keliu. „Jei eisime kitu keliu, mirsime. Geriau eiti ten, kur žiedai“, - baltomis eilėmis prabilo Klaipėdos mero pavaduotojas Artūras Šulcas.

Kiti Saugaus eismo komisijos nariai taip pat sutarė, jog būtina į posėdžio protokolą įrašyta, kad išduodant sąlygas rengti Pajūrio gatvės rekonstrukcijos techninį projektą, jose būtų įrašyta, jog privaloma projektuoti ir antrąją žiedinę sankryžą, o ją įrengti ne tik ties Klaipėdos gatve.

Klausimų iškilo ir dėl to, ar rekonstruotoje gatvėje įrengti įvažas į autobusų stoteles. Sutarta, kad jos taip pat būtinos.

Rekonstruotoje gatvėje nenumatyta nė viena pėsčiųjų perėja, pažymėta kelio ženklais ar specialiomis juostomis. Tačiau dėl to diskusijų nekilo, nes esą transporto srautai šia gatve nedideli, tad pėstieji ir taip galės ja saugiau pereiti.

Pajūrio gatvės rekonstrukciją tikimasi pradėti 2015 metais. Kol neparengtas techninis projektas, neaišku, kiek gali kainuoti gatvės remonto darbai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

sac louis vuitton neverfull monogram

sac louis vuitton neverfull monogram portretas
Really appreciate you sharing this blog article. Much obliged.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių