Klaipėdos taksistai stebina įžūlumu

Nekontroliuojami taksistai uostamiestyje peržengė ribas – atvirai atsisakoma klientus vežti įjungus taksometrą. To pareikalavę klientai išlaipinami vidury gatvės arba palydimi keiksmažodžiais ir grasinimais.

Nekontroliuojami taksistai uostamiestyje peržengė ribas – atvirai atsisakoma klientus vežti įjungus taksometrą. To pareikalavę klientai išlaipinami vidury gatvės arba palydimi keiksmažodžiais ir grasinimais.

Spruko nuo grasinimų

Tamsa ir naktis – taksistų rojus. Jei dieną tokio elgesio veikėjų dar tektų gerokai paieškoti, naktimis miesto gatvėse kai kurių taksistų elgesys primena medžioklę.
Prieš kelias dienas vienos jaunos klaipėdietės kelionė namo taksi baigėsi keiksmais ir grasinimais. Mergina sulaukė taksi vairuotojo įtūžio dėl paprasto prašymo įjungti taksometrą. Merginai teko du kartus kviesti taksi ir iš abiejų vairuotojų ji išgirdo tą patį atsakymą į jos prašymą.

Klaipėdietė taksi kvietė į Miško kvartalo rajoną, nes ruošėsi važiuoti į miesto centrą, kur ir gyvena. Įlipusi į pirmąjį automobilį, išvydo, kad vairuotojas pajudėjo neįjungęs taksometro.

Paprašius įjungti prietaisą, taksistas apsisuko, grįžo ir išlaipino klientę toje pačioje vietoje, kur įsisodino. Mergina, sulaukusi antrojo taksi, pakliuvo į tokią pat situaciją.
Vairuotojas nemenkai įsiuto, išgirdęs, kad keleivė reikalauja įjungti taksometrą, ir iškeikė klaipėdietę.

Kai mergina prasitarė, kad dėl tokio elgesio galima būtų taksi vairuotoją paskųsti, šis ėmė grasinti merginai, tad jai beliko paskubomis sprukti į daugiabučio laiptinę ir slėptis nuo skustagalvio jauno vairuotojo įsiūčio.

Naktinio tarifo burtai

Kita klaipėdietė, kuri taksi paslaugomis naudojasi tik savaitgaliais, dienraščiui liudijo, jog net nebesitiki, kad situacija pasikeis.

"Aš visuomet važiuodama namo iš naktinių klubų girdžiu tą patį įvairių taksi įmonių vairuotojų pareiškimą. Iš miesto centro iki mano namų dienos metu taksi kainuoja 8 litus. Anksčiau naktį parvažiuodavau už 10 litų, o dabar be 20 litų taksistai net nesikalba", – pasakojo klaipėdietė.

Jūrininkas Valentinas stebėjosi, kad neseniai grįžęs iš reiso buvo sukrėstas suįžūlėjusių taksistų elgesio.

"Savaitgalį važiavau taksi naktį nuo naktinio klubo "Piteris" iki kavinės "Medinava". Taksistas pareiškė, kad naktinis tarifas bus 5 litai už kilometrą. Kiek aš žinau, naktinis taksi tarifas Lietuvoje nėra įvestas. Paprašiau taksisto pateikti dokumentus, kurie patvirtintų tokius įkainius", – pasakojo Valentinas.

Vyras tikino, kad taksistas parodė licencijos lapą, bet kai keleivis mėgino nusirašyti jos duomenis, vairuotojas mikliai dokumentą ištraukė jam iš rankų.

"Man tai primena anksčiau Vilniuje vyravusią tvarką. Grįžtant iš reiso teko važiuoti taksi iš geležinkelio stoties iki oro uosto. Kelionė kainuodavo 30 litų, tačiau sostinės valdžia sutvarkė šiuos plėšikus", – nuomonę išsakė klaipėdietis.

Vyrui keturių kilometrų kelionė kainavo 18 litų. Kai jis nejuokais įpyko, taksistas nusilygo iki 15 litų.

Užsieniečius apmulkino

Kiti klaipėdiečiai dienraščiui liudijo, kad norvegų kompanija lietuvaičiams draugams skundėsi dėl dar akiplėšiškesnio atvejo. Užsieniečiai už kelionę iš Klaipėdos į Palangos oro uostą sumokėjo net 400 litų.

Situaciją komentuodamas viešosios įstaigos "Klaipėdos keleivinis transportas" vadovas Gintaras Neniškis pastebėjo, jog toks pavyzdys byloja apie itin žemą uostamiesčio taksi paslaugų teikėjų kultūrą.

"Mes negalime naudoti kriminalinės žvalgybos elementų, kad įrodytumėme tokius dalykus. Tačiau trasa važiuojančius taksi mes kartais sustabdome ir patikriname", – sakė G.Neniškis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

taksistas

taksistas portretas
taksistas tam taksistui gaidys tu o ne taksistas

Paulius

Paulius portretas
”švyturio taksi” cia straipsnis apie juos manau... visiski sukciai, nejungia skaiciuku ir kainas sako is lempos.

Onute

Onute portretas
Tai ne priežastis dirbti taip ,kaip dirbate jus įžylu ,nagli imu tiek kiek širdele geidžia
VISI KOMENTARAI 36

Galerijos

Daugiau straipsnių