Klaipėdos universiteto rektoriaus išrinkti nepavyko

Pirmadienį, spalio 15 d., į uždarą posėdį rinkosi Klaipėdos universiteto (KU) taryba. Slaptu balsavimu buvo renkamas universiteto vadovas. Po dviejų įvykusių balsavimų rektoriaus išrinkti nepavyko.

KU tarybą sudaro 9 nariai. Tam, kad būtų išrinktas KU rektorius, už vieną kandidatą turėjo balsuoti bent 6 tarybos nariai.

„Pirmajame ture neišrinkus rektoriaus, į antrąjį pateko 2 kandidatai: prof. dr. Artūras Razbadauskas ir prof. dr. Viktoras Senčila. Deja, rektorius šiandien nėra išrinktas. Nė vienas iš kandidatų nesurinko reikiamo balų skaičiaus. Tad teks rengti dar vienus rinkimus“, – sakė KU tarybos pirmininkas Vytautas Grubliauskas. 

Dėl KU rektoriaus posto varžėsi 6 kandidatai: doc. dr. Stefanas Kirchneris (Laplandijos universitetas, Arkties centras); doc. dr. Marius Lanskoronskis (Mykolo Romerio universitetas, Ekonomikos ir verslo fakultetas); prof. dr. A. Razbadauskas (laikinai einantis Klaipėdos universiteto rektoriaus pareigas); prof. dr. V. Senčila (Lietuvos aukštosios jūreivystės mokyklos direktorius); prof. dr. Rimantas Stašys (Klaipėdos universiteto Socialinių ir humanitarinių mokslų fakulteto Vadybos katedros vedėjas); prof. Sigitas Vaitkevičius (Kauno technologijos universiteto Ekonomikos ir verslo fakultetas, Ekonomikos, verslo ir vadybos akademinio centras).

Artėjant rinkimams prof. dr. R. Stašys atsiėmė dokumentus ir rinkimuose nebedalyvavo.

Prieš KU tarybos balsavimą kiekvienam pretendentui buvo skirta po 30 minučių. Per šį laiką KU tarybos nariams kandidatai turėjo galimybę pristatyti save bei parengtą 5 metų programą. Šia galimybe doc. dr. S. Kirchneris nepasinaudojo ir į posėdį neatvyko.

Iš KU rektoriaus pareigų pasitraukus prof. habil. dr. Eimučiui Juzeliūnui, nuo šių metų gegužės 2-osios universitetui vadovauja laikinai išrinktas rektorius prof. dr. A. Razbadauskas. Viešasis tarptautinis konkursas rektoriaus pareigoms užimti buvo paskelbtas šių metų liepos 10-ąją.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Razbadauskas tai pat vizituojantis vadovas.

Joana

Joana portretas
Rektoriumi turetu buti prof,Sencyla ,nes puikiai tvarkosi institule,geras,nuosirtus,supratingas vadovas.Sutaria su bendruomene ir studentais,Prof.Razbadauskas profesionaliai vadovauja fakultetui tegul ten ir darbuojasi,jam sunku bus ivesti tvarka KU padaliniuose, ypac Finansu skyriuje ,nes jAU senai rekia stipraus finansu vadovo ,kad buhalterijoje neliktu draugu ir ju seimos nariu.

O

O portretas
jums neatrodo, kad kaip tik tarybos nariai turi kiekvienas savo nuomonę ir kad tarybos viduje nėra kažkokių susitarimų, kad būtų nubalsuota už vieną vienintelį "teisingą" kandidatą? Manau, kad balsavimas vyko korektiškai.
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių