Klaipėdos valdžia saliamoniškai pakluso Kultūros ministerijos įgeidžiui

Uostamiesčio valdžia pasidavė, kaip pati įvardijo, Kultūros ministerijos šantažui ir numatė, kad nujasis Muzikinis teatras turi būti statomas ne konkrečiai Danės skvere prie buvusio „Teo“ pastato, o dešiniajame upės krante.

Daugelį metų buvo diskutuota, ar statyti naują Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro, ar renovuoti senąjį.

Praėjusios kadencijos kultūros ministras Arūnas Gelūnas lyg ir buvo linkęs pritarti senojo pastato renovacijai, tačiau naujasis ministras Šarūnas Birutis – kitos pozicijos.

Neseniai uostamiesčio savivaldybei atsiųstame rašte teigiama, jog Kultūros ministerijoje nuspręsta senojo Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro pastato nerekonstruoti, o statyti naują ir būtent Danės skvere prie buvusio „Teo“ pastato.

„Muzikinio teatro vadovai jau rengėsi senojo pastato rekonstrukcijai – buvo paskelbtas jos projekto administravimo konkursas, iš Kultūros ministerijos skirtos pradinės lėšos. Tačiau valdžia pasikeitė, liepė nutraukti konkursą, finansavimą sustabdė“, - teigė Klaipėdos savivaldybės Ugdymo ir kultūros reikalų departamento direktorė Nijolė Laužikienė.

Ji ketvirtadienį miesto tarybos kolegijos narių prašė išreikšti savo nuomonę, ar jie pritaria teatro statybai nurodytoje vietoje, nes reikia pateikti atsakymą ministerijai.

„Jai reikia žinoti, ar mes norime naujo muzikinio teatro. Mes galime pasakyti: „Taip, norime“ arba „Taip, norime, bet kitoje vietoje“. Tai ką renkamės?“ – klausė Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas, kaip tarp politikų kilo diskusijos, jog nurodytai vietai lyg ir nereikėtų pritarti, nes buvo paskelbtas architektūrinis idėjų konkursas, kuriame pasirinkta visai kita vieta.

Ji – „Memelio miesto“ teritorija arba uosto akvatorija. „Mano nuomone, šios teritorijos konkurso nugalėtojomis buvo išrinktos todėl, kad kažkas labai norėjo už mokesčių mokėtojų pinigų lyg investicijų pritraukti į privačias teritorijas. Todėl grįžti prie jų nebereikėtų“, - nuomonę reiškė politikas Rimantas Taraškevičius.

Kiti miesto tarybos kolegijos nariai abejojo, ar Danės skveras prie buvusio „Teo“ pastato tikrai yra tinkamiausia vieta naujajam muzikiniam teatrui statyti.

„Priimkime saliamonišką sprendimą. Ministerijai parašykime, kad sveikiname, jog Klaipėdoje būtų statomas muzikinis teatras ir vieta jam – dešinysis Danės upės krantas“, - siūlė V.Grubliauskas.

Politikai pritarė tokiam siūlymui, nes esą formaliai dešinysis Danės upės krantas yra ir Vasaros estrados teritorija.

„Būkime protingi. Mums siūlo 50-60 mln. ES litų, tai juos ir imkime. Politikoje reikia mokėti blefuoti. Patenkinkime monstro norą“, - Klaipėdos mero pavaduotas Vytautas Čepas vis dėlto paragino atsakyme ministerijai nurodyti, jog Klaipėdos valdžia pritaria būtent tam, kad teatras būtų statomas ten, kur žmonės iš Vilniaus nori.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jurkauskas

Jurkauskas portretas
Klaipėdiečiai - mąstantys - jau seniai išsakė SAVO NUOMONĘ:DANĖS SKVERE PRIE TEO. O kad savivaldybė jau pati susipainiojo, ko nori ir kaip jos, iškiliosios reikia prašyti leidimo statyti VALSTYBINĮ TEATRĄ, tai jau klaipėdiečių - mąstančių - nelaimė.

Jurkauskas

Jurkauskas portretas
Klaipėdiečiai - mąstantys - jau seniai išsakė SAVO NUOMONĘ:DANĖS SKVERE PRIE TEO. O kad savivaldybė jau pati susipainiojo, ko nori ir kaip jos, iškiliosios reikia prašyti leidimo statyti VALSTYBINĮ TEATRĄ, tai jau klaipėdiečių - mąstančių - nelaimė.

abc

abc portretas
Žmonės iš Wilniaus visai išnaglėjo...
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių