Kruizų turistams atvers naujas erdves

Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos užsakymu kruizų ir kitų sričių turistams rengiamas Klaipėdos elektroninis gidas ir platesnis Lietuvos pristatymas elektroninėje erdvėje.

Mobilioji programėlė

Pagal išankstinę paraišką šiais metais kruiziniai laivai Klaipėdos uoste lankysis 62 kartus.

Šių metų kruizinės laivybos sezono naujovė bus nauja mobilioji programėlė apie lankytinus Klaipėdos miesto turizmo objektus, vadinamas elektroninis gidas. Ji skirta kruizinių laivų keleiviams.

Numatyta, kad elektroninis gidas pateiks informaciją apie lankytinus turistinius objektus, kultūrinius, sporto ir kitus renginius, Klaipėdos uostą, transporto sistemą. Bus pasiūlyta ir keletas atskirų turistinių maršrutų, kurie apims įvairius kultūrinius objektus Klaipėdos mieste.

Panašios programėlės nėra naujiena. Jos jau veikia daugelyje didelių Europos miestų, apimdamos visą turistui reikalingą infrastruktūrą, įskaitant ir viešo lankymo vietas – kavines, prekybos centrus.

Programėlė lengvai parsisiunčiama į mobiliuosius įrenginius iš laisvų interneto prieigos taškų.

Pristatys ir Lietuvą

Manoma, kad mobilioji programėlė bus tinkama ne vien kruizinės laivybos klientams, bet ir didesniam turistų, svečių iš užsienio ratui.

Mobiliojoje programėlėje būtų pristatoma ne vien Klaipėda, bet ir jos regionas. Atskira dalis būtų skirta ir Lietuvos politinės sistemos, istorijos, geografinės aplinkos, ekonomikos, kultūros, meno tautinio paveldo, papročių pristatymui.

Būtų platesnė informaciją apie viso Vakarų Lietuvos turizmo potencialą, įskaitant detalesnes paslaugas, kaip viešbučių tinklas, viešojo maitinimo įstaigos, muziejai, kempingai.

Atskirai būtų regione veikiantys suvenyrų prekybos taškai, meno galerijos, amatų mugės.

Studija apie kruizinę laivybą

Paraleliai yra rengiama kruizinės laivybos Baltijos jūros regione studija. Ji analizuos įvairius su kruizine laivyba susietus aspektus, pradedant nuo kruizinių laivų aptarnavimo (bunkeriavimas, nuotekų, šiukšlių priėmimas) iki Klaipėdos miesto infrastruktūros gerinimo turistų reikmėms.

Rengiant studiją turėtų vykti pačių kruizinės laivybos turistų apklausa. 

Studija taip pat turėtų padėti Klaipėdos uostui ateityje priimti svarbų sprendimą statyti dar vieną kruizinės laivybos prieplauką. Yra planai statyti tokią prieplauką prie buvusios „Laivitės“.

Kruizinės laivybos studija vertins regiono uostų konkurencingumą priimti kruizinius laivus. Pastaruoju metu pasigirdo teiginių, kad iš Klaipėdos uosto kruizinius laivus rengiasi vilioti Kaliningrado srityje, Pionerske statomas naujas keleivinių ir kruizinių laivų terminalas, kuris pradės veikti 2019 metais.

Klaipėdos uoste suskubta neigti, kad Kaliningrado srityje statomas terminalas greičiausiai neturės jokios įtakos Klaipėdos uosto kruiziniams srautams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių