Laukžemių tvenkinys atgims jau šiemet

Laukžemių tvenkinys atgimti turėtų jau šiemet. Numatoma, kad po šiemet finišuosiančio užtvankos remonto tvenkinyje bus atstatomas vandens lygis, o kitąmet numatomi įžuvinimo darbai. Tvirtinama, kad šį procesą stebės gamtininkai.

Jau netrukus ketinama atnaujinti žiemai kiek pristabdytą Laukžemių tvenkinio užtvankos remontą.

Klaipėdos rajono savivaldybės Žemės ūkio skyriaus vyriausiasis specialistas Deividas Marcinkevičius teigė, kad jau pirmadienį ketinama susitikti su užtvanką remontuojančiais rangovais dėl darbų atnaujinimo.

Darbus čia atlikti patikėta konkursą laimėjusiai įmonei „Kvėdarsta“.

Pasak savivaldybės darbuotojo, visus numatytus pagrindinius remonto darbus ketinama atlikti šiais metais.

„Rudenį planuojame pradėti atstatyti vandenį, jeigu viskas vyks sėkmingai“, – teigė pašnekovas.

Anot D.Marcinkevičiaus, kol kas darbai vyksta pagal numatytą grafiką. Iš viso užtvankos remontas kainuoja kiek per 270 tūkst. eurų.

Numatoma, kad per šiuos metus pabaigus visus numatytus darbus ir tvenkinyje vandens lygiui pasiekus reikiamą ribą, kitąmet bus galima pradėti įžuvinimo darbus.

Pašnekovas patikino, kad tvenkinio įžuvinimą stebės gamtininkai.

„Klaipėda“ jau rašė, kad pernai rudenį prasidėję su užtvankos remontu susiję tvenkinio sausinimo darbai sukėlė gausybę aistrų ir virto tikru išbandymu žvejams, mat pradėjus sparčiai sekti tvenkinio vandeniui gausybę žuvų teko gelbėti, kad šios neuždustų bei netaptų brakonierių taikiniu.

Grupė savanorių žvejų nemažai įspūdingų žuvų perkėlė į buvusį Trinyčių, o dabar – Malūno tvenkinį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

žvejys

žvejys portretas
Kamera stebi konteineriu aikštelę, nes būtent šioje vietoje, mūsų miestelėnai suverčia begales šiukšlių, veža iš nuosavų namų, statybos aikštelių, įvairios įmonės, todėl, pagal šiukšlių kiekį, ši konteinerių aikštelė patenka į stebėjimo akiratį. Turim juk stambiagabaritines atliekų aikšteles, todėl ir reikėtų ten vešti, o ne pasislėpus mėtyti naktim ir teršti mūsų visų aplinką.

Anonimas

Anonimas portretas
Kamera saugo krac konteinerius bet ne apie ja čia kalba eina...;-) bukit ramus

shamas

shamas portretas
Del manes nesirupinkite,esu priziuretas,pamaitintas,viskas su manim ok.Na gal pavasariui noreciau kokia shame patratinti,tai tik tiek iki pilnos laimes ir tetruksta.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių