M. Mažvydo alėjoje - dar dvidešimt dekoruotų suoliukų

Penktadienį Mažvydo alėjoje pasipuošė naujais akcentais. Klaipėdiečiams pristatyta net 20 elegantiškai dekoruotų suolelių.

Penktadienį Mažvydo alėjoje pasipuošė naujais akcentais. Klaipėdiečiams pristatyta net 20 elegantiškai dekoruotų suolelių, kuriuos miestui dovanojo įmonė „Philip Morris Lietuva“.

Šaltiems ir nejaukiems prisėsti alėjos suoliukams bangos formą suteikė jaunųjų menininkų M.Lapo, K.Servaitės, L.Barkausko, A.Belikovo kūrybiniai sprendimai, o finansuoti idėjos įgyvendinimą pasisiūlė vienas didžiausių užsienio investuotojų Lietuvoje „Philip Morris Lietuva“. Mažvydo alėjos suolelių atnaujinimo idėją inicijavo Klaipėdos pramonininkų asociacija, kurios atstovų teigimu, meniniams akcentams Mažvydo alėjoje mecenatai jau išleido apie 150 tūkst. Lt.

Klaipėdos miesto meras Vytautas Grubliauskas džiaugėsi, kad menininkų ir verslininkų bendradarbiavimas davė gražių vaisių: pulsuojančioje uostamiesčio erdvėje išsibarstę suoliukai tapo šiltesni ir gyvesni.

„Tikiu, jog tokia iniciatyva suteiks papildomą impulsą naujiems projektas. Manau, kad dekoruoti suoliukai taps jaukių pasimatymu vieta Klaipėdoje“, – vylėsi meras.

Suolelių perdavimo ceremoniją vainikavo ugningas fakyrų, žonglierių bei būgnininkų pasirodymas. Iškilmingoje suolelių perdavimo ceremonijoje dalyvavo ir uostamiestyje posėdžiavę didžiųjų Lietuvos miestų merai: Kauno meras Andrius Kupčinskas, Šiaulių meras Justinas Sartauskas, Panevėžio meras Vitalijus Satkevičius ir Vilniaus miesto savivaldybės mero pavaduotojas Jonas Pinskus.

M.Mažvydo alėja pasipuošė jau penkiais meniniais akcentais:  skulptoriaus Gintauto Jonkaus  kūriniu „Šuo“, „Vakarų medienos grupės“ dovanota  bronzine mergyte su paukšteliu, saulės laikrodžiu, kurį miestui įteikė Rimanto Ulevičiaus labdaros ir paramos fondas, ir raktu, kuriuo miestiečius nudžiugino Eduardo Balsio menų gimnazija.

Klaipėdiečiams kitą savaitę bus pristatyta ir nauja skulptūra: bendrovės „Limarko“ ir Klaudijaus Pūdymo sukurta berniuko skulptūra, kuri įsikurs šalia bronzinės mergaitės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Klaipedietis uz svaru visa miesta

Klaipedietis uz svaru visa miesta portretas
Kiekviena gamykla ,terminalas uz savo veikla tarsa ,triuksma galetu sutvarkyti visa miesta ,kiemus ,parkus sporto baze ,papludimius ...Kazin kodel toks demesys tik mazvydo alejoja ,ne jau nera daugiau nesutvarkytu skveru ypac miegamieji raj..Del bomzeliu baisu ypac palei Kauno g.,Rumpiskes kaip rezervatas jauciasi drasiai nebaudziami sedi parke ant suoliu sdiurbe viniuka ir bedos nemato ,prie iki ,piterio orgijos su dainomis ir meiles scenomis ...Sekmes visiems tokia Klaipedos realybe ..Reiketu atsiminti kad Klaipedoja ne tik gamyklos ir terminalai bet visame mieste gyvena gyvi zmones kurie savo balsu ir isrenka tuos kurie turetu pasirupinti viskuo nuo sveikatos ,poilsio buities ...

nejaugi

nejaugi portretas
Nejaugi niekas is miesto valdzios neina i senaji turgu?tada bent ju artimieji ar gimines pasakykit apie ta nelaimeli besivoliojanit tarp tu klombu.baisi geda kad nesusitvarkoma su jais visam mieste.o kad puosiamas miestas tai gerai

asar

asar portretas
DEMESIO! KAS PATRAUKS TA ZMOGELI PUVANTI NUO SENOSIOS TURGAVIETES,,, SMIRDI PER DESIMT METRU...BUVO DINGES , CHEMIKLAIS APTASKYTA JO BUVIMO VIETA, I VEL JIS CIA. LIETUVISKA REALYBE, PUIKUS EKSPONATAS TURISTAMS O KAS MUS APSAUGOS NUO LIGU?
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių