Po metų pertraukos „Meridianas“ sugrįžo namo

Lietingas ir žvarbus šeštadienis klaipėdiečiams, belaukiantiems „Meridiano“ sugrįžimo, tapo tikru išbandymu. Nors burlaivį numatytu laiku prie Danės krantinės nutempti sutrukdė nepakilęs „Biržos“ tiltas, uostamiesčio gyventojai kantriai laukė istorinio momento.

Kurį laiką „Meridianas“ buvo užstrigęs tarp „Pilies“ ir „Biržos“ tiltų. Teigiama, jog sugedo viena iš tilto pakėlimo variklio dalių. Vienu metu nebuvo aišku, ar apskritai pavyks burlaivį nutempti į jo gimtąją vietą.

Upe manevruojamą laivą padėjo tempti ir miestiečiai, o prie krantinės jį pasitiko Karinių jūrų pajėgų pučiamųjų orkestro maršai.

Sugrįžusį miesto simbolį sveikinęs Klaipėdos miesto meras Vytautas Grubliauskas teigė, jog „Meridianas“ iš bjauriojo ančiuko virto balta gulbe.

„Laivo pargabenimo epopėja baigėsi dramatišku finišu. Panaši situacija buvo ir tempiant laivą remontui. „Meridianas“ šiandien tapo klaipėdiečių vienybės simboliu. Ačiū sakau burlaivio atstatymo iniciatoriams Aloyzui Kuzmarskiui ir Aidui Kaveckiui. Šie žmonės padarė milžinišką darbą. Ateityje norėčiau jų kandidatūras pasiūlyti Klaipėdos miesto garbės piliečio vardui gauti“, – kalbėjo meras, įteikdamas simbolinę dovaną – uostamiesčio vėliavą.

„Meridiano“ sugrįžimo šventė finišavo Klaipėdos Karybos istorijos klubo narių iš senovinės patrankos paleisti trys šūviai. 

„Meridiano“ remontas atsiėjo apie 5 mln. Lt. Vidaus rekonstrukcijai atlikti reikės dar 2 mln. Lt. Tai tris kartus didesnė suma nei buvo planuota prieš burlaivio atnaujinimo pradžią.

Grįžęs atnaujintas burlaivis uostamiesčio gyventojus džiugins ne tik įrengtu muziejumi, bet ir 65 vietų žuvies restoranu bei 15 vietų banketine sale.

Siekiama, kad „Meridianas“ visuomenei būtų atvertas 2014 m. liepą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

o

o portretas
Ryžas.ne tik meridianą ,bet ir visą miestą nori nuskandint,bet jūs vistiek už jį balsuokit ...

Lora

Lora portretas
Aišku kad reikia nubausti!Toks įvikis,tiek žmonių susirinko ir su vaikais.Kaip tičia dar pradėjo lyti kaip iš kibiro.O čia prašau-kelto neina pakelti.Nebuvote pasiruošės,GEDA!!!

a

a portretas
klausimas grubliauskui, kas bus NUBAUSTAS del tilto pakelimo! o metu Klaipedietis turetu but tas suvirintojas kuris sutaise tilta.
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių