Metų klaipėdiete tapo gydytoja J. Česienė

Šeštadienio vakarą Klaipėdos dramos teatre iškilmingai paskelbta Metų klaipėdietė. Po 12 metų pertraukos šį titulą vėl pelnė gydytoja, šįkart – Klaipėdos universitetinės ligoninės dermatologė Jolanta Česienė. Nuoširdi, atidi ir gera, pacientų mylima medikė. Taip laureatę apibūdino klaipėdiečiai, įsitikinę, jog būtent ji – viena tų, kuri verta šio garbaus vardo.

Į Klaipėdos dramos teatrą šeštadienio vakarą rinkosi svečiai, tačiau šįkart ne į spektaklį, o į ilgai lauktą intriguojantį renginį, kuriame turėjo paaiškėti, kas po daugiau nei mėnesio rinkimų ir balsavimų tapo šių metų miesto favorite, moterimi, kuri verta Metų klaipėdietės titulo.

Renginio iniciatorius – dienraštis „Klaipėda“, artėjant Tarptautinei moters dienai, jau keturioliktąjį kartą pakvietė rinkti labiausiai uostamiesčiui bei jo bendruomenei nusipelniusią moterį.

Išskirti savo favoritę ir nuomonę dėl verčiausios Metų klaipėdietės titulo galėjo pareikšti ne tik pavieniai miestiečiai, bet ir organizacijos, įmonės, bendruomenės.

Klaipėdiečiai siūlė rinkti moteris ne tik už profesinę veiklą, bet ir už nuveiktus darbus miesto labui, pagalbą artimiesiems ir nepažįstamiesiems arba už žmogiškąsias savybes.

Šių metų renginio nuostatose atsirado naujovė - Metų klaipėdietės rinkimams negalėjo būti siūlomos politinių partijų narės. Iš daugiau nei trisdešimties pasiūlytų kandidačių, klaipėdiečiai po pirmojo rinkimų etapo išrinko septynias – licėjaus vadovę Reginą Kontautienę, aktorę ir gyvūnų globėją Simoną Šakinytę, logopedę ir tautodailininkę Stasę Vilkienę, Klaipėdos sveikatos biuro direktorę Jūratę Grubliauskienę, gydytoją Jolantą Česienę, kovos menų trenerę Dianą Mačiūtę bei mokslininkę Daivą Kšanienę.

Po įtemptos kovos, paaiškėjo, kad šių metų klaipėdiečių favorite tapo Klaipėdos universitetinės ligoninės gydytoja J.Česienė. Rinkimų kulminacija – Metų klaipėdietės paskelbimo, iškilmingo pagerbimo ir apdovanojimo ceremonija vyko kovo 5-ąją Klaipėdos dramos teatre.

Šalies Prezidentė Dalia Grybauskaitė ne pirmus metus globoja renginį, tad Respublikos vadovės video sveikinimas ir šį sykį nuskambėjo visiems šventės dalyviams.

Pirmąja Metų klaipėdiete 2003-iaisiais tapo sportinių šokių ansamblio "Žuvėdra" vadovė Skaistutė Idzelevičienė.

2004-aisiais šį garbingą titulą pelnė Klaipėdos vaikų ligoninės vyriausioji gydytoja Klaudija Bobianskienė.

Trečiąja Metų klaipėdiete paskelbta 2005-ųjų parolimpinių žaidynių Atėnuose čempionė, "Vyturio" vidurinės mokyklos kūno kultūros mokytoja Aldona Grigaliūnienė.

2006-aisiais daugiausia balsų klaipėdiečiai atidavė Lietuvos jūrų muziejaus direktorei Olgai Žalienei.

2007 m. Metų klaipėdiete tituluota Vyriausybės atstovė Klaipėdos apskrityje Kristina Vintilaitė.

2008-aisiais rinkėjai savo simpatijas skyrė M.Mažvydo mokyklos pradinių klasių mokytojai Žanetai Norkuvienei – daugiavaikei mamai, auginančiai tris savus ir tris globojamus vaikus.

2009-aisiais Metų klaipėdietės regalijos įteiktos Klaipėdos pilies džiazo festivalio vadovei Ingai Grubliauskienei.

2010 m. klaipėdiečiai daugiausia balsų atidavė uostamiesčio verslininkei Nijolei Hansen.

2011-aisiais gausiausio klaipėdiečių palaikymo susilaukė verslininkė, filantropė Loreta Bosienė.

2012-aisiais Metų klaipėdiete tapo juvelyrė Jurga Karčiauskaitė-Lago.

2013 m. Metų klaipėdiete buvo tituluota dokumentinių filmų kūrėja ir filantropė Dalia Kanclerytė.

2014 m. nugalėtoja paskelbta Lietuvos sutrikusio intelekto žmonių globos bendrijos „Klaipėdos viltis“ vadovė Janina Tulabienė.

Pernai Metų klaipėdiete tapo Šv. Pranciškaus onkologijos centro direktorė Aldona Kerpytė.

Pagrindiniai Metų klaipėdietės konkurso kriterijai – kandidatė turi būti kilusi ar gyvena Klaipėdoje, garsina uostamiestį, padeda žmonėms ir miestui, pastebima darbais ar iniciatyvomis, dar nebuvo tituluota Metų klaipėdiete.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Irena Kušlienė

Irena Kušlienė portretas
Sveikinimai melai gydytojai.

Irena Kušlienė

Irena Kušlienė portretas
Sveikinimai melai gydytojai.

Tomas

Tomas portretas
WorthReadingStuff.com - įdomiausi viso pasaulio žiniasklaidos straipsniai vienoje vietoje ;)
VISI KOMENTARAI 25

Galerijos

Daugiau straipsnių