Mieste – eismo pokyčiai

Uostamiestyje jau prasidėjo Butkų Juzės, Trilapio ir S.Daukanto gatvių sankryžos pertvarkymas. Kitą savaitę bus reguliuojami šviesoforai Debreceno gatvės ir Šilutės plento sankirtoje.

Važiuoti buvo sudėtinga

Klaipėdiečiai sunerimo, kad prie autobusų stoties, S.Daukanto ir Butkų Juzės gatvių dalyse, nuimamos šaligatvių plytelės. Žmonės prisiminė, kad šie šaligatviai buvo neseniai suremontuoti.
"Kam čia lupti naujai paklotas plyteles? Galėtų toliau esančius šaligatvius suremontuoti. Jų būklė tikrai prasta", – siūlė klaipėdiečiai.

Klaipėdos savivaldybės Statybos ir infrastruktūros plėtros skyriaus vedėja Violeta Staskonienė pasakojo, kad atnaujinama Trilapio, Butkų Juzės ir S.Daukanto gatvių sankryža.
Ne kartą vairuotojai yra atkreipę dėmesį, kad eismas šioje vietoje yra labai sudėtingas.

V.Staskonienė tvirtino, kad ne kartą svarstyta, kaip spręsti šią problemą. Vienas variantų – įrengti šioje sankryžoje šviesoforus. Tačiau Saugaus eismo komisija priėmė kitą sprendimą.

Paskirstys mašinų srautus

Įvertinta, kad įrengus šviesoforus, susidarys transporto priemonių spūstys – automobilių eilės gali nusidriekti iki Priestočio gatvės. Tada buvo parengta kita eismo organizavimo minėtoje sankryžoje schema.

Pagal ją parengtas projektas, kuris dabar jau ir pradėtas įgyvendinti. Bus praplatinta įvaža į Trilapio gatvę.

Butkų Juzės ir S.Daukanto gatvių sankirtoje atsiras salelė, kuri atskirs įvažiuojančių ir išvažiuojančių automobilių srautus.


Pagal sutartį numatyta, kad darbai bus baigti balandį. Tačiau, anot V.Staskonienės, manoma, jog visus pagrindinius darbus bus spėta atlikti dar šiemet. Viskas priklausys nuo oro sąlygų.
Sankryžos atnaujinimas atsieis apie 300 tūkst. litų. Didžiąją dalį – apie 200 tūkst. litų pagal infrastruktūros sutartį skyrė greta esančio prekybos centro statytojai. Likusios lėšos skirtos iš Kelių priežiūros ir plėtros programos.

"Tikimės, kad užbaigus darbus sankryža nebebus tokia sudėtinga", – pabrėžė V.Staskonienė.

Iš naujo reguliuos šviesoforus

Eismo sąlygas norima pagerinti ir Debreceno gatvės ir Šilutės plento sankirtoje. Pastaruoju metu iš Debreceno gatvės sukant į Šilutės plentą, susidaro automobilių spūstys.

Todėl miesto valdžia nusprendė, kad reikia padidinti transporto priemonių pralaidumą iš Debreceno gatvės į Šilutės plentą.

Teigiama, kad praplatinti kelią ar sankryžą nėra galimybių. Todėl pasiūlyta iš Debreceno gatvės leisti sukti į Šilutės plentą šiaurės kryptimi iš dviejų eismo juostų.

Kad šioje vietoje manevrai būtų saugūs, reikia iš naujo derinti ir šviesoforų darbą. Juos ketinama suderinti panašiai, kaip šiuo metu yra Šiaurės prospekto ir Kretingos gatvės sankryžoje.

Darbai bus vykdomi kitą savaitę. Pirmadienį planuojama keisti Debreceno, Svajonės ir Šilutės plento sankryžos šviesoforų fazes ir darbo laikus.

Antradienį, jei leis oro sąlygos, Debreceno gatvėje bus pakeisti ženklai ir perbraižytos linijos.

Vairuotojų prašoma atidžiai stebėti šviesoforų signalus, kelio ženklus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

rrtt

rrtt portretas
Taip ir bus,nes musu gatviu priziuretojams nauja sviesoforu programine iranga dar nelabai ikandama,reikia zmoniu mokanciu su ja dirbti,o tai kainuoja......

Ros

Ros portretas
Pritariu Mrr. Jau kai sureguliavo šviesoforus Minijos gatvėje - nebėra nė žodžių. Minijos-Statybininkų sankryžoje irgi visi stovi ilgiaaausiai praleidinėdami nežinia ką, kas gal pagal kažkieno sumanymą nesibaigiančia vora turėtų kirsti Minijos gatvę... Minijos ir Sulupės šviesoforas taip pat padaro kamščius lygioj vietoj, kurių gyvenime nebuvo... Važiuojant Minijos gatve nuo Statybininkų iki Sulupės NIEKADA nebūna, kad pataikytum į čia esantį žalią. Norėtųsi paklausti atsakingųjų - kur jų žadėtasis žalios koridorius Minijos g? Dabar šia gatve važiuojant į šiaurę nuo Smiltelės, tenka stovėti prie kiekvieno šviesoforo. Tiesiog nuostabu ♥ Taikos pr. ir tai gaunasi greičiau. Patikrinau jau daug kartų :-)

valdzia ziopla

valdzia ziopla portretas
buvo dekinga proga Silutes pl. prie Kauno gatves padaryti tris eiles prie naujai pastatytu pastatatu, bet darant nauja ivaziavima musu debiliskai valdziai nedaejo pratesti isvaziavima 20 metru ir Silutes pl. butu isplatejes papildomai viena juosta.Dabar kaip buvo butelio kaklas taip ir liko.... ziopla valdzia
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių