Miesto centre – daugybė policijos, aidėjo šūviai

Policijos pratybos Klaipėdos valstybiniame muzikiniame teatre daugeliui praeivių tapo pramoga, tačiau užsieniečius bei kai kuriuos klaipėdiečius ne juokais išgąsdino.

Apie 70 policijos pareigūnų, „Aro“, greitosios medicinos pagalbos bei ugniagesių pajėgos uostamiesčio centre surengė įspūdingą spektaklį.

Pratybų tikslas išmokti reaguoti į neeilinę situaciją, kai nežinomi asmenys paima įkaitais teatro darbuotojus, neaiškūs užpuolikų tikslai, jie šaudo į taikius žmones. Būtent todėl Atgimimo aikštėje poškėjo šūviai, iš teatro bėgo ir šliaužė sužeistus vaidinę muzikantai bei artistai.

Pratybų veiksmai prasidėjo dar prieš 11 val. Vyriausiojo policijos komisariato budėtojai gavo žinią apie šaudančius žmones prie buvusio policijos komisariato Jūros gatvėje. Ten nuvykę pareigūnai sužinojo, kad pavojų keliantys asmenys nubėgo į miesto centrą ir įsiveržė į Muzikinį teatrą.

Pirmieji į įvykio vietą atvažiavo policijos Mobiliosios kuopos pareigūnai, vėliau atskubėjo daugiau pareigūnų, „Aro“ kovotojai, ugniagesiai ir medikai.

Kai tik pasigirdo sirenos, prie Biržos tilto pradėjo rinktis aplinkui dirbantys žmonės, sustojo praeiviai. Jaunesni iškart suprato, kad vyksta pratybos. Vyresnieji baugščiai dairėsi ir bandė klausinėti aplinkinių. Užsieniečiai akivaizdžiai rimtai reagavo į tai, ką matė, o išgirdę tikrąją tiesą šypsojosi.

Viena moteris žiūrėdama į teatro pastato langus rodė pirštu į atvertus langus, ragino kaip galima greičiau gelbėti sužeistąjį vaidinusį teatro darbuotoją. Tik tada, kai žurnalistai moterį įtikino, kad visa tai tėra mokymai, ji lietuviškai nusikeikė ir pikta nuėjo.

Vėliau Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininkas Alfonsas Motuzas patvirtino pats matęs, kad policininkai darė klaidų. Vado įsitikinimu, su žmonėmis turėjo bendrauti ir psichologai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

gandonai

gandonai portretas
pareigunai.bybciulpiai

Nul'ė

Nul'ė portretas
Reikėjo pataškyti mokesčių mokėtojų pinigus. Kitos naudos neįžvelgiu.

To tam klausimui

To tam klausimui portretas
Teatralai vaidino aukas jeigu ka...
VISI KOMENTARAI 26

Galerijos

Daugiau straipsnių