Miesto parkams – nauja kokybė

  • Teksto dydis:

Dienraštis „Klaipėda“ tęsia rubriką „Klausk Klaipėdos valdžios drąsiai“, kur tradiciškai skelbia miesto mero Vytauto Grubliausko ir savivaldybės administracijos atsakymus į skaitytojų klausimus.

– Mere, anksčiau esate minėjęs, kad šiemet numatoma toliau tęsti Poilsio parko sutvarkymo darbus. Šiame parke su šeima lankomės dažnai, tačiau didesnių naujų tvarkybos darbų čia kol kas nematyti.

– Poilsio parko sutvarkymo 2-ojo etapo darbai turėtų prasidėti artimiausiomis dienomis. Po apie metus truksiančių darbų šis miesto parkas turėtų tapti tikru aktyvaus poilsio miesto parku su įrengtomis naujomis vaikų ir suaugusiųjų lauko sporto bei aktyvaus laisvalaikio aikštelėmis – futbolo, krepšinio, laipiojimo įrenginių, teniso, golfo, lauko treniruoklių bei kt. Taip pat Poilsio parke suplanuota įrengti naują lauko tualetą, naujus takus, šunų vedžiojimo aikštelę, pastatyti naujus suoliukus ir t. t.

O artimiausiais metais turėtų gerokai pasikeisti ne tik Poilsio, bet ir daugelis kitų uostamiesčio parkų ar skverų.

Dar šiemet ketinama pradėti Sąjūdžio parko sutvarkymo 2-ojo etapo darbus, kurių metu planuojama atnaujinti greta Prano Mašioto progimnazijos esančią teritoriją. Čia numatyta įrengti naują riedlenčių ir kalnų dviračių BMX parką, naujus dviračių ir pėsčiųjų takus, nedidelį tvenkinį, įvairiems bendruomeniniams renginiams skirtą žaliąjį amfiteatrą, pastatyti įvairius mažosios architektūros elementus – suoliukus, šiukšlines, dviračių stovus, informacinius stendus ir pan., įrengti vaikų žaidimų, lauko treniruoklių aikšteles bei kt.

Taip pat šiemet bus pradėti rengti Skulptūrų parko, Trinyčių tvenkinio, greta Paryžiaus Komunos gatvės esančios Ąžuolų giraitės, Danės skvero sutvarkymo projektai. Realius tvarkybos darbus čia suplanuota atlikti per kelerius artėjančius metus.

Neabejotina, kad nauja populiaria klaipėdiečių ir miesto svečių poilsio vieta netruks tapti ir po suplanuotų sutvarkymo darbų gerokai pasikeitęs Jono kalnelis. Architektų siūlymu, čia ketinama įrengti įvairias naujas skirtingas zonas, skirtas renginiams, vaikams, jaunimui, ramiam poilsiui ir pan. Taip pat Jono kalnelyje bei jo prieigose atsiras ir nauji želdiniai, mažosios architektūros akcentai, naujas apšvietimas, viešiems renginiams reikalinga infrastruktūra bei kt.

– Teko matyti, kad kelininkai šiuo metu jau tiesia naują ištisinę dangą Statybininkų prospekte. Kokiose miesto gatvėse šiemet taip pat dar planuojama patiesti naują ištisinę asfalto dangą, nes dalies jų būklė tikrai prasta?

– Be Statybininkų prospekto ruožo nuo Taikos prospekto iki Šilutės plento, šiuo metu nauja ištisinė danga jau klojama ir Šilutės plento dalyje nuo Dubysos gatvės iki Baltijos prospekto.

Taip pat iki rudens nauja ištisinė asfalto danga turėtų būti paklota ir Minijos gatvės ruože nuo Baltijos prospekto iki Agluonos gatvės.

Šiuo metu aktyviai ruošiamasi ir dalies miesto gatvių rekonstrukcijos darbams. Atnaujinti numatyta Tilžės gatvės ir Šilutės plento sankryžą bei pačią Tilžės gatvę, Pamario ir Pajūrio bei kitas miesto gatves. Dalies minėtų miesto gatvių rekonstrukcijos darbus tikimasi pradėti dar šiemet.

Kartu pažymėsiu, kad šiais metais išskirtinis dėmesys skiriamas ir pėsčiųjų takų visame mieste atnaujinimui.

Rubrikos tikslas – užtikrinti nuolatinį miestiečių bei vietos valdžios bendravimą. Klausimus siųskite el. paštu merui@kl.lt. Jų sulaukiama daugiau nei yra vietos puslapyje, tad dalis atsakoma asmeniškai, o aktualūs gausesnei skaitytojų grupei rubrikoje publikuojami vėliau. Dienraščio „Klaipėda“ pirmadienio numeryje rubrika pasirodo du kartus per mėnesį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

deinis

deinis portretas
Kas išpiovė gražius ažuoliukus Šiaurės prospekte prie sustojimo Miško ir ką ten darys.

taip

taip portretas
Komentatorius "buldozeriu į prašymus" yra absoliučiai teisus. Visi gyventojų prašymai, atsimuša į arogantišką mero, Šulco ir kt. biurokratų sieną. Jiems žmogus, jo rūpesčiai visiškai nerūpi. jie tik varo buldozeriu per visus.

buldozeriu į prašymus

buldozeriu į prašymus portretas
Sąjūdžio parkui švaistomos lėšos, visiškai nesitariant su visuomene. Su kitais parkais tas pats. Kodėl į visus parkus tempiami agresyvus, triukšmingi renginiai, sportas? Kodėl negali būti vienas kitas- ramybės oazė, pone mere? Vis prisimenu, kaip ėjome pas Jus mes, bendruomenės atstovai ir kaip arogantiškai jūs prieštaravote visiems mūsų prašymams. Kodėl liberalai nusispjauna į dalies gyventojų norus? Kodėl Trinyčių- Malūno tvenkinio parke liberalų atvesti partiečiai iš bendrovės "Keberiokšt" ( Vilnius) nemoka už tvenkinio nuomą ir realiai naudoja žymiai didesnį, nei nurodyta sutartyje plotą? Gal atsakysite pone miesto vadove?
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių